| | | |

И Гуцанов не пуска кокала! Сънува нов кабинет с БСП, сподели „мъдри“ политически „прозрения“

Изваденият от нафталина Борислав Гуцанов възкръсна за пропагандна дейност. На брифинг във Варна днес той сподели един от приоритетите на БСП при преговорите за съставяне на нов кабинет в рамките на този парламент – създаване на ясен механизъм как се вземат решенията в бъдещото правителство.

Депутатът от „левицата“ и председател на комисията по транспорт в парламента изненадващо беше реанимиран в политическото пространство и сега носи от 9 кладенеца вода само и само БСП да не изтърве кокала, защото при назряващите предсрочни избори „левицата“ ще има проблем за 4-процентната бариера.

В стремежа си да създаде вид на „кадър“ от „промяната“ Гуцанов допълни, че БСП отчита в сваления с вот на недоверие кабинет като слабост начина, по който досега са се вземали решенията.

И цитира проучване на „Галъп“, според което 58% от анкетираните не искат предсрочни избори, а да се състави кабинет в рамките на това Народно събрание. Според Гуцанов, това подсказва, че трябва да бъдат положени максимални усилия от всички участници в предстоящите разговори и реално да се стигне до действащо правителство, в което отново да участва БСП – партията докарала България до национална катастрофа през 1997 г.

По материали на БТА

снимка Архив

Similar Posts