| | | |

Карадайъ към президента: Отново избори, да не влизаме в парламента пак с омраза ВИДЕО

В момента няма как да се намери нужния диалог за евроатлантическо управление. Затова отново трябва да се обърнем към избирателите. Това заяви Мустафа Карадайъ на консултациите при президента днес.

Г-н президент, прав сте, че наред с многото кризи в страната, днес се намираме и в политическа криза, която е естественият край на политиката, основана на лъжата и омразата, обърна се лидерът на ДПС към президента. Тази последна коалиция – от една до друга крайност не се основа на ценности и политики, а на база на отрицание. Цялата и дейност бе основана на лъжата. Опитвахме се да разобличаваме лъжите в НС, които ни внушаваше последното управление.

Изходът от политическата криза е предпоставка за излизане и намиране и решение на другите кризи. Тя започна с недоверието на проваленото правителство, което отказваше да има диалог между управляващи и опозиция, отбеляза Карадайъ.

Стана ясно, че няма диалог и в управляващото мнозинство. Така не може да се намерят решения на кризата. Самонарекоха се промяна и се опитаха да внушат, че нарушаването на конституцията и законите на страната е нормална практика, ако се извършва от правилните хора.

Тези, които се опитваха да защитават демокрацията и правото, те ги наричаха задкулисие, мафия и превратаджии. Така изход от кризите няма как да намерим, увери Карадайъ.

Трудно е да се намери нужния диалог, за да има евроатлантическо управление, каза Карадайъ. Според нас, ние трябва да се обърнем отново към избирателите, те да натоварят с определена отговорност партиите и в следващия парламент да не влезем с омраза и отрицание.

Знаете, че започваме консултации за съставяне на кабинет в предизвикателен момент- няма да изброявам всички кризи. Но знаете колко е важна отговорността на политическите сили за решенията, които се взимат за институциите, така че да се работи в интерес за всички граждани. С тези думи се обърна президентът към ДПС.

Очаквам институциите да работят така, че да използваме всяка възможност и да отстояваме своите национални интереси, а и да не допускаме България да остава в периферията на Европа.
Това означава да имаме по-амбициозна, единна политика.

Политическият опит, натрупан от ДПС в годините на прехода означават много висока отговорност към избирателя. Вашата роля за политическия мир е факт, в кризисни моменти винаги сте апелирали за диалог, обърна се към Движението Радев.

Надявам се, че вашата партия оценява високия залог и очакванията на всички избиратели, които са принципни, заяви той. Очаквам градивен диалог, каза той.

Similar Posts