| | | |

Костадин Костадинов към Радев: Изключително бърз сте! Не пилеете времето на България ВИДЕО

Искам да благодаря, че сте изключително бърз по отношение на правата ви в Конституцията. Ясно е, че сте загрижен за страната и политическата криза. Най-добрият начин за преодоляване на кризата са предсрочните избори. Колкото по-скоро, толкова и по-добре.

Това заяви лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов на консултациите при президента днес.

снимка Кадър

Насрочването на тези консултации в деня на оставката са ясен знак към обществото, че оценявате ситуацията в цялата сериозност и нямате намерение да пилеете време на България, заяви Костадинов.

Единствен начин за преодоляване на кризата и връщане на доверието на гражданите са нови избори. Считаме, че този парламент е напълно изчерпан, добави той. Нямаме разговор с която и да е от политическите партии. По темата Македония се очертаха не червени линии,а разломни каньони между нас и останалите партии, отсече лидерът на Възраждане. Ако дадете третия мандат на нас, ние ще го върнем, уточни той.

Това е една трудна, амбициозна и отговорна задача, защото се извършва във време на каскада от кризи и изисква решаване и усилия от политическите партии в парламента, за търсене на условия и възможности за създаване на ново управленско мнозинство в този парламент. Изисква усилия и за прокарване на важни закони.

Приемането на бюджета не търпи отлагане. Най-важната криза е кризата на доверие. Доверието е решаването на проблемите и може да стане от тези политически сили, които носят доверието на гражданите.

Вашата партия е характерна с ярките и категорични позиции, затова е важно да чуем вашата оценка и подход към ситуацията в момента и по какви механизми може да се случи, заяви президентът.

„Най-важната криза е кризата на доверие. Много е важно управлението на една съвременна европейска държава да се базира на нови идеи и на политически опит. Важно е политическите сили да имат коалиционна култура и да правят компромиси. Вашата партия е характерна с ярката позиция, която заемате по определени теми. Всички тенденции сочат, че има нужда политическа култура за работа във формат на коалиция”. Това заяви президентът Румен Радев

„Нашето виждане, е че основният вариант за излизане от кризата са предсрочни избори и колкото по-бързо станат, толкова по-добре”, заяви Костадин Костадинов.

По думите му страната ни няма повече време за губене.

„Единственият начин за връщането на доверието на българските граждани към политическата класа са новите избори. Ние считаме, че този парламент е напълно изчерпан. Не можем да имаме разговори с която и да е партия. Най-доброто решение е да отивам на нови избори, които ще са и своеобразен референдум”, допълни Костадинов.

Similar Posts