| | | |

Превозвачи повишават цените на билетите, с правителството няма никакъв диалог

Заради повишението на толтаксите от 1 юли по автомагистрали, първокласни и второкласни пътища, превозвачи ще повишат цените на билетите за превоз на пътници, там където е възможно и има нови обществени поръчки.

“Трябваше да оскъпим транзитните превози, както правят всички държави, а не да товарим българския гражданин”. Това каза Димитър Димитров, от Камарата на автомобилните превозвачи

По отношение на горивата, държавата продължава да няма мерки, смятат превозвачите. “В другите държави като зареждаме имаме отстъпки, България няма никакви отстъпки. Могат да се въведат определени отстъпки за превозвачи, като по този начин се намали финансовата тежест за хората”, смята Димитров.

“Новите тол такси ще струват 130 лв минимум на година на всеки български гражданин – от бебе до пенсионер”, коментира Христо Радков, председател на българското обединение на шофьорите.

Според експертите тол системата не е одитирана от месеци въпреки обещанията на правителството.

Недоволни са и автобусните превозвачи. Магдалена Милтенова, член на Конфедерацията на автобусните превозвачи, коментира, че има пълна липса на диалог с правителството. “ От 6 месеца няма мерки относно нерегламентираният превоз на пътници, даже напротив- само регламентираният се товари. Всички наши служители искат увеличение на заплатите, ние няма как да ги предоставим и те мигрират в резултат на това неадекватно управление”, възмути се Милтенова. /БГНЕС

снимка Архив

Similar Posts