| | | | |

Страхливец! И като всеки страхливец, той е отмъстителен, да си го върне, да им покаже кой кого, тарикатче, което ще прецака този, ще си върне на онзи, няма да забрави

от фейсбук профила на Калина Андролова

снимка Архив

Кирил Петков: “Всъщност решението от вчера не е мое решение.”

Хора, няма такъв нещастник! Наистина няма. Този човек няма представа какво представляват докладите на службите, няма представа как се ползват тези доклади, за какво служат, как се формират политически решения и пр.

Просто като му видиш вечно захилената физиономия и ти става ясно, че е умствен и същностен вагабонтин, илитерат, случайно попаднал в политиката. Но най-лошото е, че е страхливец, който всеки път бяга от отговорност. Стане ли скандал с поредното му действие-глупост, Кирил Петков моментално се отмята от решението си.

Страхливец! И като всеки страхливец в историята на света, той е отмъстителен, да си го върне, да им покаже кой кого, тарикатче, което ще прецака този, ще си върне на онзи, няма да забрави.

Както отпреди векове е забелязал Лопе де Вега: “Невежите отмъщават на учените. Светът е такъв.”

Защото това е натюрелът на хората с този профил. Получават нещо от съдбата не според уменията си, не като отговор на извървения път, а случайно. Затова и се вкопчват в тази случайност и започват да водят изтощителна война за нея. Има толкова исторически примери.

Кирил няма достойнство да защити нито едно свое бутафорно действие. Той е просто един фокусник, словесен илюзионист (казано грубо мошеник), който добре си живееше живота преди да стане политик, движейки се по правилото: “Ако не можеш да смайваш с блясък, объркай ги с безсмислици”.

Уви, българската държавност падна съвсем съвсем ниско със семейство Петкови и компанията им приятели.

Абсолютното дъно!

Не мога да повярвам, че мислещи иначе хора могат да се вържат на тази карикатура, която превърна МС в оргийна дупка.

Similar Posts