| | | |

Асен Василев и Кирил Петков изведени от НСО през задния вход на президентството, за да избегнат протеста

“Първо трябва да намерим политическа подкрепа за програмата на този кабинет, след което ще говорим за персонален състав”. Това каза номинираният за министър-председател Асен Василев, след като получи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство в президентската институция.

Асен Василев, Кирил Петков, Андрей Гюров, Никола Минчев разговаряха в президентската институция повече от час, съобщи БТА.

Асен Василев обясни, че е изключително важно нещата, които са заложени в тази програма да се случат точно в тези шест месеца.

За парламентарната подкрепа, необходима на следващия кабинет, Василев коментира, че държат на 121 народни представители в пленарна зала, които да застанат много ясно зад програмата, и които, по думите му, да застанат много ясно и срещу крупните бизнес интереси.

снимка БТА

След краткото изявление номинираният за министър-председател Асен Василев бе изведен от охраната на НСО през задния вход, за да избегне протестиращите граждани.

снимка БТА

Охраната на НСО изведе и министър-председателя в оставка Кирил Петков, председателя на парламента Никола Минчев и на парламентарната група Андрей Гюров.

снимка Архив

Асен Василев бе проследен от телевизионни екипи при преминаването му през задния двор на президентството и храм-ротонда “Св. Георги”, след което, за да отклони журналистическите въпроси мина през задния вход на хотел “Балкан”.

снимка БТА

Получилите мандат от президента не отговориха на журналистическите въпроси.

Similar Posts