| | | |

Асен Василев получава мандата като кандидат за премиер на ПП ВИДЕО

Малко преди 17.00 часа в сградата на президентството влезе голяма група от “Продължаваме промяната”. 10-ина човека, сред които Асен Василев, Кирил Петков, Андрей Гюров и Никола Минчев пристигнаха, за да получат мандата от Румен Радев.

Президентът помоли Андрей Гюров като председател на ПГ на ПП да обяви кой е номинираният за премиер, на което Гюров обяви:

“Това е господин Асен Василев”.

Президентът връчи проучвателния мандат и обяви, че в момент на криза, на нарастваща нестабилност, на нереализирани реформи, а от вчера – и външнополитическа криза, страната ни се нуждае от стабилно управление.

“Статуквото ще потърси своя реванш, ако не се осъществят започнатите реформи. Българските граждани имат нужда от сигурност и стабилно правителство. Очаквам адекватни решения и отстояване на националния интерес за изграждане на свободна, демократична и просперираща България”, заяви той.

Асен Василев прие връчения му мандат и заяви:

“ЗА мен това е една огромна отговорност. В кризите, които трябва да посрещнем, изключително важно е да имаме кабинет, който да работи в интерес на гражданите, а не на статуквото и той наистина да отстоява българския интерес и независимостта на държавата – така, както и първият кабинет на ПП го направи. Благодаря за мандата”.

Similar Posts