| | | |

Дядо Еконтий аут от проектокабинета на “Продължаваме промяната”

Николай Събев отпада от проектокабинета на „Продължаваме промяната“ (ПП). Решението е взето след бурни дебати преди часове между ръководството на управляващата партия и представители на транспортния бизнес.

Единственият поддръжник на транспортния министър в оставка Николай Събев досега беше премиерът Кирил Петков, припомня „Банкеръ“. В транспортния бранш поне от 4-5 месеца се шушука, че Асен Василев, спряган за следващия кандидат премиер от ПП, недолюбва мистър „Еконт“ и че е бил готов да го замени във всеки един момент.

Според осведомени, като транспортен министър в бъдещата коалиция ще бъде включен Стоян Новаков – същият, който беше назначен за заместник на Николай Събев в началото на януари и по настояване на мистър „Еконт“ беше освободен скоропостижно от премиера Кирил Василев в средата на април.

Стоян Новаков се смята за силна фигура на ПП във Варна, където се готви да води сериозна борба срещу някои проекти, набедени за корупционни схеми, като например проекта за удълбочаване на подходните канали към пристанище Варна Запад, в който потъват милиони.

Напълно логично е Николай Събев да не бъде включен в състава на бъдещия проектокабинет, тъй като тотално се провали като министър на транспорта.

Нито едно от бомбастичните му публични обещания не беше изпълнено. Нито скоростта на влаковете беше повишена, както обеща още в първите минути след като се закле за министър на 13 декември, нито полетите София – Русе бяха възобновени, а редовната авиолиния София – Скопие тръгна и спря след малко повече от месец.

Най-много министър Ник Събев, както обича да се представя, обаче се прочу с фрапантната си кадрова политика.

„Сменя кадрите като носни кърпички!“ – коментират за него в транспортния бранш. В рамките на 6 месеца той назначи и уволни десетина началници в „Холдинг БДЖ“ без това да подобри ни най-малко състоянието на двата държавни жп превозвача. Шокиращи бяха светкавичните уволнения на току-що назначени от Събев на съответните длъжности кадри, като Константин Азов, 83-годишния Йордан Мирчев, Даниела Везиева и куп още членове на управителния съвет, чийто имена изгряха и изгоряха като искри.

снимка Архив

Similar Posts