| | | |

Мустафа Карадайъ съсипа Асен Василев в студиото на “Панорама”

Дипломати, които застрашават националната сигурност трябва да бъдат гонени, независимо дали са от Русия или не, обяви лидерът на “ДПС” Мустафа Карадайъ по БНТ.

Нека обаче да е ясно, едно е да говорим за дипломати, които вредят на националната сигурност, съвсем друго е – дали е спазена нужната процедура. Не бива да смесват двете неща, каза той.

Страстите в студиото се нагорещиха, след като Асен Василев заговори за Делян Пеевски и темата “Магнитски”,

Политиката, която ДПС води последните 32 години, резултатите можем да ги видим и аз ги споменах от парламентарната трибуна. Има страшно много бедни райони с ваши избиратели и страшно много богати членове на вашата партия, включително и господин Пеевски”, заяви Асен Василев.

Карадайъ му отговори: “Вие направихте План за възстановяване и устойчивост за Иво Прокопиев и това ви е нормата. За 32 години ДПС е вършило много сериозна работа, икономическите показатели са ясни, те са достъпни да всички”.

“Да, но не в нашата парламентарна група има лице, влязло в списъка “Магнитски”, атакува го Василев.

“Господин Василев направи един незаконен черен списък в България. Който не е обжалвал в съда, той не е спечелил делото. Подписът на Асен Василев седи под документ, който казва “За господин Пеевски няма нищо”. А господин Пеевски обжалва обвинението по “Магнитски” в САЩ – страна, в която правото е действително, а демокрацията реална”, отговори му емоционално Мустафа Карадайъ.

В Брюксел тема “Пеевски” няма, посочи лидерът на ДПС. Той обясни, че при визитата му в Европарламента и Еврокомисията самото движение за права и свободи е поставило темата със списъка “Магнитски”. Отговорът на европейския елит е бил, че те нарушават европейското законодателство

“Това е тема, която Кирил Петков обсъжда единствено пред медиите, но не и пред европейски институции. В този ред на мисли, ние слушаме по медиите, че Кирил Петков е функция на олигарха Иво Прокопиев, енергиен монополист.

Г-н Пеевски е на първия ред в народното събрание. Нека и г-н Прокопиев да се кандидатира и да дойде в парламента. А защо и да не стане трети съ-премиер на това правителство”, каза Карадайъ.

Лидерът на ДПС се обърна към Асен Василев: “Вие направихте така, че лъжата в политиката да е норма. Клетвопрестъпничеството да е морал, а нарушаването на законите да се брои за национална сигурност. Лъжите да ги оставим някъде другаде”.

снимка Кадър

Similar Posts