| | | |

Василев при старта на консултациите с БСП: Надявам се да съберем мнозинство за кабинет ВИДЕО

“Продължаваме Промяната” започва разговорите за нова коалиция с представители на “БСП за България”.

Срещата ще се проведе в зала “Запад” на Народното събрание.

От “Продължаваме Промяната” се надяват да получат подкрепа от поне 121 народни представители за сформиране на нов кабинет с министър-председател Асен Василев. От там са изготвили план за управление в следващите шест месеца за превеждането на България през икономическата и политическата криза, съобщиха от пресцентъра на ПП.

В 15:00 ч. “Продължаваме промяната” ще се срещнат с “Демократична България”.

В петък президентът Румен Радев връчи първия мандат на “Продължаваме промяната”, които разполагат с една седмица, за да проучат ще съберат ли необходимите гласове за нов състав на кабинет. БСП се готвят за тежки преговори.

Пред нас имаме тежка и отговорна задача в рамките на тези кризи да успеем да съберем мнозинство за едно правителство, което да работи в интересите на хората, както беше с първото ни правителство. Искрено се надявам да намерим допирни точки за една много стройна и ясна програма до края на годината, която да е както измерител колко добре се справя кабинета, така и като погледнем назад да кажем, тези неща ги свършихме и нека да продължим по същия начин.

Това заяви номинираният за премиер от “Продължаваме промяната” Асен Василев в началото на първите консултации по съставянето на ново правителство в рамките на този парламент.

Similar Posts