| | | |

Няма изненада: ДБ казаха “да” на Асен Василев за съставяне на ново правителство ВИДЕО

За нас е важно да се стабилизира държавата в рамките на първия мандат. Трябва да подходим отговорно, за да предотвратим разделение в обществото и четвърти поредни избори.

Това каза съпредседателят на Демоктратична България Христо Иванов след разговорите с Продължаваме “промяната” за съставяне на кабинет в рамките на настоящия парламент.

Ще участваме с целия ресурс, който имаме, ангажира се той.

Допълни, че са благодарили на Кирил Петков за свършеното през последните 6 месеца, което дава много добра основа, от която да се продължи.

Обсъдена е програмата, като споделят оценката да се стъпи върху ясна програма, която да извежда приоритети. Добави като тема конституционната реформа, енергийната независимост, Шенген и еврозоната. Също така укрепване на сектор “Сигурност” и модернизиране на армията. Към темата за образованието бихме искали да добавим по-активна дейност по отношение на културната дейност и демографията.

Христо Иванов каза, че излиза от срещата с оптимизъм, а тласкането на страната към избори е безотговорно и ще бъде наказано от избирателите. За мен това е най-важният залог, колкото и да е сложно, мандатоносителите ще успеят, каза съпредседателят на “Демократична България”.

Очаква сега да бъде изградена много по-добра конструкция на кабинет. Червени линии не сме чертали, смятаме, че запазвайки онези ангажименти пред българските избиратели, по необходимост трябва да успеем да комбинираме промяната с една смислена диалогичност по национални теми и прозрачност.

Асен Василев каза, че ще разговарят утре следобед с депутатите от ИТН, които са се отделили от парламентарната група. Структура и персонален състав не са обсъждани, допълни той

Similar Posts