| | | |

В нито една държава или партия не се оценява положително да се опитваш да разцепиш парламентарна група и да привличаш народни представители

“Не може да се сформира успешен нов кабинет, защото го правят същите хора”.

Това заяви пред БНР политологът доц. Татяна Буруджиева.

По думите ѝ начинът, по който се търси подкрепа за ново правителство, също предизвиква съмнение във възможността да бъде получена:

“В нито една държава и в нито една партия не се оценява положително и като действие на партньор това да се опитваш да разцепиш парламентарна група и да привличаш народни представители, влезли с листи на други партии и формации. Това повече създава пречки, отколкото дават възможност да се изгради сериозно мнозинство”.

Според доц. Буруджиева от “Продължаваме промяната” не искат да учат уроците, които получиха по време на досегашното им управление:

“Те са убедени, че са най-доброто, което България някога е видяла и което заслужава. И всички трябва да са много щастливи, че те искат да управляват, а не са си отишли, както някои от тях заплашват в постове в социалните мрежи”.

Тя прогнозира, че дори да се събере мнозинство, което да гласува кабинет “Василев”, трябва да е ясно, че подобно управление няма да може да реши важните задачи, заради които ПП твърди, че трябва да остане на власт.

“Бързите избори са в по-голяма полза на ПП, отколкото тези опити да останат на власт в познатия вече дует. За мен беше очаквано да предложат Асен Василев и също така очаквано е това да не бъде подкрепено”, уточни тя и прогнозира предсрочни избори в края на септември:

“Изборите са на дневен ред”, заключи тя.

снимка Архив

Similar Posts