| | | | |

Генеалогията на БКП се разгръща по вертикала – дядовци (БСП), синове и дъщери (ДБ), внуци (ПП). И винаги под могъщия взор на ченгетата и Държавна сигурност

от фейсбук профила на Недялко Недялков

снимка Архив

Кооперацията на ДБ и БСП на изборите в Нова Загора е шокираща само за невежите. И за идеалистите, каквито почти не останаха.

Бе крайно време двете левичарски общности да се обединят и формално – съветската левица и розовите неотроцкисти, изживяващи се като западни възпитаници и градска десница. Бойко Рашков, Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева, с извинение.

Създателите на СДС може би се обръщат в гроба, но това бе кодирано още в „чипа“ на демокрацията в побългарения й вариант.

Генеалогията на БКП се разгръща по вертикала – дядовци (БСП), синове и дъщери (ДБ), внуци (ПП). И винаги под могъщия взор на ченгетата и Държавна сигурност.

В този смисъл най-логично е към двупартийния формат да се прибави и трети – „Продължаваме промяната“, но вече в национален мащаб. Единна отечественофронтовска листа на извънредните избори и въжделенията на културния марксизъм ще се сбъднат, поне у нас!

Когато Маркузе е говорил за диктатурата на малцинствата като инструмент на световната революция (на мястото на амортизирания пролетариат), едва ли е можел да си представи по-синкретична и работеща версия от „коалицията на промяната“…

Similar Posts