| | | |

Ако не мине котка път: Утре в парламента трябва да се обсъжда промяна в много важен закон

Парламентът да обсъди утре на първо четене промени в Изборния кодекс за връщане на възможността за гласуване и с хартиена бюлетина, предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

Утре е първата сряда от месеца и в дневния ред без гласуване се включват точки по предложение на парламентарните групи.

От ПГ на “Продължаваме Промяната” предлагат депутатите да обсъдят докладите за дейността на омбудсмана на Република България през 2020 г. и 2021 г.

От ГЕРБ-СДС и “БСП за България” искат парламентът да разгледа измененията в Изборния кодекс, внесени от левицата. Промените предвиждат гласоподавателите да имат избор дали да гласуват с хартиена бюлетина или на машина.

От “Има такъв народ” предлагат в дневния ред да се включи първото четене на промени в Закона за личната помощ, внесени от депутати от партията.

Предложението на “Демократична България” за първата сряда от месеца е проект на решение за създаване на Временна комисия за проверка на обстоятелствата, свързани с увеличение на цената на суровия петрол, закупуван от “Лукойл Нефтохим Бургас” АД, управлението и дейността на дружеството и действията, предприети от държавата.

В проектопрограмата за седмицата е второто четене на промени в Закона за признаване, изпълнение и постановяване на актове за обезпечаване на имущество, в Закона за висшето образование и в Закона за младежта, както и първото четене на изменения в Закона за държавните резерви и военновременните запаси и ратификации на международни документи.

Предвижда се депутатите да разгледат проекторешение за приемане на процедурни правила за избиране на председател на 47-ото Народно събрание и проекторешение за приемане на процедурните правила за избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Първа точка в петък се предвижда да бъде първото четене на изменения в Закона за данък върху добавената стойност, внесени от Мартин Димитров и група народни представители. След това е предвиден редовен парламентарен контрол.

снимка Архив

Similar Posts