| | | |

Предозиране! Радостин Василев: Ако стана вътрешен министър, Рашков ще им се стори като пролетна песен

Не са обсъждани изобщо имена и състав на кабинет на Асен Василев, разговорите са единствено за управленската програма в следващите месеци. Нямам представа дали ще остана министър.

Това каза ръководителят на спортното министерство в оставка Радостин Василев по Би ти ви.

Той отговори и на спекулациите, че е обсъждан за министър на вътрешните работи, ако Бойко Рашков оглави КПКОНПИ:

“За вътрешен министър не е воден разговор, но си мисля, че този въпрос кара голяма група от хора да изпитват панически ужас, защото нещата ще бъдат неконктролируеми за мафията, Рашков ще им се стори като пролетна песен”.

Според Василев отцепилите се от ИТН независими депутати ще се срещнат в следващите дни и вероятно ще излязат с обща позиция. Самият той не поддържал връзка с никой от останалите в ИТН от деня на напускането му.

“Не съм търсил повече подкрепа от тях, колегите разговарят с тях, аз не, защото мисля, че да убеждаваш някого дълго време за нещо, което е от национална отговорност, не е добър начин да намираш подкрепа”.

“Не съм разговарял с Виктория Василева. Аз много я уважавам, тя е човекът, който реално е създал ИТН. Смятам, че постъпва правилно, но не знам мотивите й да напусне парламента. Тя много преди нашите срещи за напускането на партията е заявявала, че това не е очакваното от нея развитие. Тя беше с мен в деня преди да напуснем, но не знам защо не напусна тогава”, разказа още Василев.

Г-н Трифонов трябва да свикне, че неговите депутати не са крепостни селяни и те могат и трябва да говорят с всички – избиратели и депутати. През последните дни виждам много агресивно говорене от страна на двамата служители на Трифонов и пълно мълчание на останалите. Служители – защото те не са изпратени в НС, за да защитават държавата, а волята на Трифонов, коментира още Василев по повод Тошко Йорданов и Станислав Балабанов.

Според спортния министър в оставка днес трябва да бъде готов планът за управление.

Той даде положителна оценка за решението на Кирил Петков да се откаже от премиерското място, защото така е показал, че не на всяка цена иска да е премиер. “Нинова си има основания за това искане, знаете отношението на партията към Русия, тя има право за това искане. Асен и Кирил са много различни, това е видимо и с просто око. ПП има доста дълга скамейка, за разлика от ИТН”.

Василев коментира и въпроса с изграждането на стадиона на ЦСКА – те сами ще си го изграждат, инвестицията ще е от клуба, държавата няма ангажимент. До края на годината трябва да са подготвени всички документи. Има устройствен план, но все още няма разрешителни документи.

снимка Архив

Similar Posts