| | | |

Асена Сербезова назначи нов шеф на УМБАЛ „Св. Екатерина“

Проф. д-р Николай Димитров наследява проф. Генчо Начев като шеф на болница „Св. Екатерина“

Днес министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова назначи проф. д-р Николай Димитров, дн, за изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Екатерина“, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Проф. Димитров е завършил Медицинската академия в гр. София, специалност „Медицина“. Има придобити специалности по вътрешни болести и кардиология и магистърска степен по здравен мениджмънт. През 2013 г. е придобил научна степен „доктор на науките“ в област „Кардиология“.

Проф. Николай Димитров има богат опит в областта на кардиологията. Практикувал е в Университетската клиника в Берн и в Кьолнския университет.

Професионалният му път дълги години е свързан с УМБАЛ „Св. Екатерина“, където започва работа през 1992 г. като асистент. През 2004 г. е назначен за медицински директор на учебната база на УМБАЛ „Св. Екатерина“, а през 2005 г. е завеждащ Клиниката по вътрешни болести към лечебното заведение.

В периода 2006 г. – 2007 г. проф. Димитров е бил консултант по Инвазивна кардиология в учебните бази на УМБАЛ „Св. Екатерина“ и болница „Лозенец“.

От 2010 г. до 2014 г. е заемал длъжността доцент по кардиология в учебната база на УМБАЛ „Св. Екатерина“.

В периода 2015 г. – 2016 г. е бил гост професор по интервенционална кардиология в Медицинския университет във Виена.

От 2020 г. досега проф. Димитров е заемал длъжността главен секретар на Медицински университет – София.

Проф. д-р Николай Димитров има над 80 научни публикации в български и международни издания. Той има опит и в управлението на държавни и частни лечебни заведения – бил е изпълнителен директор на Националната кардиологична болница и МБАЛ „Доверие“, гр. София.

Ръководният екип на Министерството на здравеопазването изказва благодарността си към проф. Генчо Начев за дългогодишната му работа в болница “Света Екатерина”.

Към проф. Начев е отправена покана да остане да практикува в лечебното заведение.

снимка Архив

Similar Posts