| | | |

Божанков: Мисията на това управление беше и продължава да бъде да премахне ГЕРБ

“Старият антикорупционен орган катастрофира в корупционен скандал с тераси”

“Партията на Слави Трифонов – “Има такъв народ”, днес саботира приемането на новия антикорупционен закон. Те ще носят отговорност пред своите избиратели, коментира пред БНТ Явор Божанков от БСП.

“ГЕРБ и ДПС винаги са били поддръжници на Гешев, бранители на модела на прокуратурата, продължи той. – С тях на тази тема е излишно да разговаряме. Но “Има такъв народ” бяха обещали нещо друго, а стана обратното. За трети или четвърти път те провалят опити да сложим край на тази хегемония на ГЕРБ”, добави Явор Божанков.

Той поясни, че Бойко Рашков е доказал, че има смелостта и волята да се бори с този модел.

“Затворихме спецсъдилищата, направихме много стъпки, но затрупани от кризи и комуникационни проблеми, забавихме новия антикорупционен орган”, заяви в “Още от деня” депутатът от БСП Явор Божанков. По думите му мисията на това управление беше и продължава да бъде да премахне ГЕРБ и да прекъсне техните икономически връзки.

“Старият антикорупционен орган катастрофира в корупционен скандал с тераси. Не даде никакъв резултат. Ние след много труд и усилия създадохме изцяло нов орган с разследващи функции и с реални инструменти за борба с корупцията. Такъв антикорупционен орган е нужен на България”, допълни Явор Божанков.

Според него този орган е добре обмислен и ще даде реални резултати.

Според Явор Божанков от БСП зависи да дадат своята подкрепа и да предложат промени във функционирането на коалицията.

“Не е въпросът да съберем нови 121 души, въпросът е да променим начина, по който функционира коалицията. БСП изпълнява обещанията и ангажиментите в социалната сфера, което води да повишаване на доверието в партията”, каза още Явор Божанков.

снимка Архив

Similar Posts