| | | |

Мартин Димитров: Тази седмица битката с ГЕРБ, ДПС и БСП ще е много сериозна

“Шансове има, още повече, че България е в няколко кризи и е добре да има правителството в следващите 6 месеца. Не е добре в ситуация на война да отиваме да избори, да има служебен кабинет.”

Това каза в интервю за БНР Мартин Димитров, председател на комисията по икономическа политика и иновации, за съставянето на правителство с първия мандат.

Димитров определи казаното вчера от лидерите на ГЕРБ и “Възраждане” за купуване на депутати като “дребни интриги”, които се използват нарочно, за да се намалят шансовете за реализация на първия мандат.

“Тези интриги се правят, за да се затрудни събирането на мнозинство и хората да започнат да си задават въпроси.”

Дали ще загубим европейски средства или не по Плана за възстановяване, е рано да се каже. Има време да се навакса, посочи още Мартин Димитров в предаването “Преди всички”. Според него на този етап загубите са само хипотетични.

Машинното гласуване е изключителен успех, подчерта депутатът от ДБ. Той нарече предложението на ГЕРБ и БСП да се разгледа връщането на хартиените бюлетини за изборите “огромна крачка назад в едно тъмно минало, в което имаше много сериозни злоупотреби с изборните правила”.

“Намираме се в критичен момент, в който се прави опит от страна на ГЕРБ и БСП, а вероятно ще бъде подкрепен от ДПС, за връщане там, където бяхме. Битката ще бъде много сериозна тази седмица.”

снимка Архив

Similar Posts