| | | |

Тома Биков предупреди: Може да изгубим и половината пари по Плана за възстановяване

Страната може да загуби много повече от 1 милиард по Плана за възстановяване. Това каза за Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Прословутите 22 закона не са внесени в НС, няма подписани договори за проекти и усвояване на този фонд. Може да се окаже, че този милиард не е никакъв проблем, защото сме изгубили половината пари”, заяви Биков.

Той отхвърли обвиненията, че от ГЕРБ и последното правителство на Борисов са виновни за орязаните средства.

„Ние от година и половина не сме в управлението. Имахме готов план, който беше ревизиран и предоговарян от служебното правителство, а след това и от Асен Василев.

По-лошото е, че този 1 милиард не е най-големият проблем. Още по-голям проблем е, че няма нито един подписан договор. Не виждаме никаква перспектива да се усвоят тези пари и да се насочат към правилното място”, коментира още Биков.

Един милиард и шестстотин милиони не седят просто някъде и да чакат, надявам се, че няма да се получи така, че сме ги загубили половината, каза той.

„Не виждаме никаква перспектива да се усвоят тези пари и да се насочат към правилното място”, коментира още Биков.

Имам усещането, че са поемани едни ангажименти на своя глава, както за Македония, и не са точно в плана, но са свързани с финансирането му, заяви още той.

снимка Архив

Similar Posts