| | | | |

Прокуратурата е започнала разследване срещу Радостин Василев

от личния блог на Соня Колтуклиева

снимка Архив

Софийска градска прокуратура е получила сигнал срещу Радостин Василев, започнало е разследване за хулиганство и самоуправство срещу министъра на спорта в оставка и отцепилия се от “Има такъв народ” депутат Деян Петков.

В сигнала до прокуратурата се съобщава, че Радостин Василев, бивш областен координатор на “Има такъв народ”, на 19 юни е нахлул в офиса на партията в Плевен с неколцина души, които са се държали нахално и брутално.

Според очевидци, спортният министър в оставка и бандата му, са чупили знамена, изчегъртали тапети, потрошили мебели. В сигнала до районната прокуратура в Плевен, прехвърлен в Софийска градска прокуратура, се съобщава за щети на стойност около 6 000 лева.

Ето и разказът на член на “Има такъв народ” от Плевен:”

Радостин винаги е претендирал, че сам е финансирал офиса на ИТН в Плевен. Това е лъжа! Договорите за наем, за електричество, за вода и отопление са сключени с ПП “Има такъв народ” и са плащани с пари от партийната каса.

То, само това да му беше лъжата! Сега разбираме от негови телевизионни интервюта и за друга лъжа: той се жалва, че не се е виждал със Слави, а на нас ни обясняваше как му ходи на гости и си пият кафето заедно.

Освен това, Радостин заблуждаваше медиите в София, че е личен избор на сестрата на Слави Трифонов. Това изобщо не е вярно! Той си осигури водаческото място в Плевен, благодарение на Виктория Василева, която имаше силни позиции като организационен секретар на партията.

През април 2021 г. настъпи голямо напрежение в областта, когато Радостин ни натресе в листите Венцислав Петков, известен в Плевен като “Венци лихваря” и Александър Тодоров, наричан от нас “парашутиста”, който дойде от Пловдив, но иначе е от Хасково.

Не е вярно, че Деян Петков, мълчаливото “момче за всичко” на Радостин, е бил общински координатор на Плевен, той е просто самозванец, никога не е бил избиран от структурите, господарят му го направи народен представител и после си го изтегли като най-жалка пионка.”

Ето и някои от най-ярките подвизи на спортния министър:

–назначи Александър Тодоров за изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор след голям гаф –Тодоров обяви, че напуска парламента и става шеф на тотото, преди в пленарна зала да е гласувано освобождаването му като депутат.

Това предизвика първият голям скандал в 47-я парламент. Чрез пари от БСТ, спортният министър се надяваше да привлече медии, които да го възхваляват.

–назначи Венцислав Петков за изпълнителен директор на Национална спортна база, който пък назначи съпруга на Виктория Василева за озвучител с месечна заплата от 2 520 лева.

–Радостин Василев, Александър Тодоров и Венцислав Петков бяха заснети от папараци да купонясват в скъпарския бар “Мамалука” на Халкидики, докато Асен Василев и Кирил Петков водеха тежки преговори с отцепниците от ИТН, зарязани безхаберно от подбудителя си.

От репортерски разкрития, покрай среднощния гуляй, стана известно следното: Радостин Василев е лъгал, твърдейки, че е заедно със съпругата си Нина Петкова в отговор на публикации за раздялата им. Тя отдавна го е напуснала и даже от пролетта вече имат официален развод.

Както написах по този случай: Радостин Василев иска яростно да стане вътрешен министър, за да бъде началник на бившата си съпруга и на настоящия ѝ мъж, които са полицейски шефове. Но пък днес Николай Бареков разузна, че в несъстоялия се кабинет на Асен Василев, за министър на вътрешните работи се е вписал… Кирил Петков.

Тези са такива смешнѝци, Божеее, добре че паднаха под напора на собствената си несъстоятелност!

… Днес, от 18:30 часа в Плевен ще се проведе среща на местните структури и симпатизанти с депутати от ПГ на ИТН: Тошко Йорданов, Станислав Балабанов, Ива Митева, Любомир Каримански, Христинка Иванова, която огласѝ на 13 юни запис на телефонен разговор с Радостин Василев, който я заплашва, защото е ходила на срещата на Кирил Петков с предателите на Слави в дома на спортния министър до Зоологическата градина в София, но после не се е появила на пресконференцията на отцепниците.

Христинка Иванова се закани да предаде записа в прокуратурата, а Слави Трифонов обяви, че ще съди Радостин Василев за клевета.

снимка Архив

Similar Posts