| | | |

Простото връщане на мандата е капитулация на “Продължаваме Промяната”

Не е изненада, че Асен Василев върна мандата, а начинът, по който го върна. Това заяви политологът Христо Панчугов в интервю за БГНЕС. Според него някаква сметка без реално гласуване не може да оправдае връщането на мандата в тази ситуация.

снимка Архив

„Беше създадена политическа програма, която да се осъществява през следващите шест месеца. Цяла седмица се водеха преговори, ПП отговориха на ултиматума на БСП, трябваше този политически дневен ред с новите лица да бъде подложен на гласуване в парламента. Тогава щеше да се види в крайна сметка дали има необходимата подкрепа и откъде идва тя“, заяви Панчугов и добави, че „простото връщане на мандата е капитулация пред възможността да се намери политическо решение“.

Политологът е песимист, че в рамките на този парламент може да се състави кабинет.

„Все пак говорим за едни и същи хора. Не знам какво може да се промени, за да се реализира мандат в рамките на това 47 Народно събрание“, каза той.

„Вероятно отиваме на избори, големият въпрос е дали ще се намери причина да се протака излишно разпускането на парламента или напротив ще видим експедитивно търсене на нова легитимност за един нов парламент“, добави Христо Панчугов.

Similar Posts