| | | | |

Скандално разкритие за полицайката Симона и връзката ѝ с двойния убиец Семерджиев

Служителката на реда го е допускала до секретна информация, оставяла е радиостанцията си и така, че той да може да подслушва работата на полицейските служители

Все по-смущаващи подробности стават известни около случая с тежката катастрофа, която отне живота на две момичета на централно столично кръстовище. Как той е шофирал 17 години без книжка, залавян е над 50 пъти заради нарушения и най-скандалното – помагала ли му е полицайка да се укрие? – предава БНТ.

Прокуратурата повдигна обвинения на Георги Семерджиев. Премиерът в оставка и ръководството на МВР оповестиха подробности по случая. На мястото на катастрофата за втора поредна вечер има граждански протест. А в националното следствие се разпитват съпричастните към престъплението

Всеки час наяве излизат нови разкрития и подробности. Бе потвърдено, че полицайка е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие – нейното име е Симона Радева. Не е ясно дали тя е била жената до него в колата. Не е потвърдено и колко души е имало в автомобила. Националното следствие в момента разпитва Симона Радева, която е била доведена принудително.

Според източници на БНТ, тя е имала връзка със Семерджиев и го е допускала до секретна информация от службата си. Когато не е била на работа, е оставяла радиостанцията си и така той е можел да подслушва работата на полицейските служители.

Проверката в мобилните телефони показала, че полицайката е включила Семерджиев в служебната вайбър група за чат между ченгетата, пише Телеграф бг. „На практика той е знаел във всеки момент какво говорят, какво правят и къде са полицаите. Най-вероятно Симона му е предоставила лампата за колата, палката и значката“, допълниха разследващи, цитирани от изданието.

“Да, тя е служителка в едно от районните управления в столицата. Оказа се, че тя е имала отношения със Семерджиев – какви са точно, предстои да се уточни в хода на разследването – ние ще установим какви са нейните връзки в тази посока, защото Вие знаете добре, че там са открити такива предмети, които са атрибут на полицаите – синя лампа, палка.

Едва ли има основание в колата на този човек да има такива предмети, които са ползват единствено и само от полицаите”, коментира вътрешният министър Бойко Рашков.

От своя страна премиерът в оставка Кирил Петков заяви, че от днес управляващите обявяват война на всички рецидивисти зад волана.

“Особено тези, които шофират под въздействието на наркотични вещества. От тази вечер започва мащабна национална акция срещу шофиране под въздействието на наркотични вещества. Трагедията от вчера, подобно на трагедията с Милен Цветков, се дължи на употребата на наркотици и шофиране в нетрезво състояние”, заяви той.

Тази сутрин криминално проявеният още не беше тестван за алкохол и наркотици – чакаше се разрешение от съда. Стана ясно, че и бившият футболист е продавал наркотици в Студентски град. Тази сутрин на изслушване в Столичния общински съвет директорът на столичната “Пътна полиция” каза, че той е хващан шест пъти без книжка има отнети 80 точки и е системен наркоман.

Ние бяхме извикани за съдействие наш автопатрул и той констатира, че водача е употребил упойващи вещества – спряхме го, съставили сме необходимите документи и сме си свършили работа по линия на пътна полиция. Нямам информация след този момент. С течение на годините същия водач многократно е спиран и е проверяван, санкциониран за това, че управлява без СУМПС.

По-късно, на брифинга в Министерски съвет Тенев уточни:

“Първо искам да изкажа съболезнования за близките на загиналите две момичета. Не съм поискал пари от общината – казах ако имат възможност да ни помогнат и да ни съдействат да сложим малко повече камери на основните булеварди – там където има много ПТП.

По линия на гаранционния фонд на МРРБ министерството е осигурило и има обществена поръчка за 200 стационарни камери, които ще бъдат поставени.

На нас също ще бъдат разпределени такива камери на територията на столицата. СОС обещаха и те да ни помогнат да имаме малко повече камери, което е добър атестат за повече безопасност по улицата на София”.

Майката на Георги Семерджиев – Марияна, каза, че много съжалява и е изключително разстроена за случилото се.

“Не съм отгледала убиец. Гледала съм го с любов и не е бил лишен от нищо и е едно много добро същество, но явно е имал проблеми, за да посегне към такива неща. Много сме разстроени. Съжаляваме за загубата на тези дечица. И просто нямам думи да Ви опиша всичко”.

снимка Архив

Similar Posts