| | | | |

След еуфорията от последната година, бащата на Кирил Петков увисна като мокри гащи на селски простор

от личния блог на Соня Колтуклиева

снимка Архив

Да не се казваш Петко Петков днес. Ужасно е тъжен и унил. След еуфорията от последната година, бащата на Кирил Петков увисна като мокри гащи на селски простор.

С фамилията Петкови сме съседи в София – те са на ул.”Шишман”, аз съм на ул.”Гурко”…. Преди 30-тина години Кики беше познат в квартала като хлапето на Петко, дето избяга в Канада с любовницата си. Преди няколко години беше разпознаван като мъжът на татуираната канадка Линда от “Мастър шеф”.

После стана министърът с двойното гражданство, сетне любимецът на президента Радев, прочу се като “просто Киро”, любовникът на Лена-на-Киро-и-Миро и … един “парапет” влезе в историята на най-деструктивният и позорен период през последните 33 години.

Сега Кирил Петков е проваленият премиер, когото дори неговите сътрапезници бързо-бързо прежалиха и гледат да прикрият като срамна болест.

Днес, татко Петко, който навремето безжалостно е изоставил жена си с единствения им още невръстен син, за да емигрира във Ванкувър с любовницата си, изплака във Фейсбук:

“…В същото време, когато контактувам с близки приятели, с ужас констатирам, че те, всъщност , са от другата страна на барикадата. Замислям се, търся опора в историята. Точно така е било при зараждането на фашизма и хитлеризма. Сега, от позицията на времето, ни е лесно да видим, кое тогава е било зло и кое добро, но в онова време, хората са били толкова объркани, колкото сме и ние сега.

Как можем да си помогнем в тази ситуация? Мисля, че за да разсеем тази мъгла в обществото, не трябва да вярваме и следваме определени личности или групи от хора, а да въведем свои собствени морални принципи и да ги следваме, и то без компромиси.”

Друже Петко, на 64 години тепърва да въвеждаш свои морални принципи, не е ли твърде късно?! Трябваше отдавна да си го сторил. И да си възпитал сина си Кики на почтеност, работливост, справедливост…

Говориш за някаква обществена шизофреничност на българите и се връщаш назад в историята.

Не че ми е работа, хич даже не ме вълнува, но понеже инфантилният ти син се опита да командва живота ни през последните 6 месеца, (които мнозина българи просто искаме да изтрием от календара, толкова злокобни и безсмислени бяха!) ще те попитам: защо не направиш ретроспекция на собствения си живот и не прозреш вината си този твой единствен син да е толкова объркан, непостоянен, разпилян, неспособен да изведе нито едно нещо докрай?!

Не, драги съседе Петко, българите не сме объркани. Отвратени сме!
Синът ти и неговата шайка от шарлатани опозори идеята за промяна.

Чудя се, виждаш ли, Петко, че от другата страна на барикадата вече са Асен Василев, Виолета и Даниел Лорер? Те са си бизнес-партньори, комшии – живеят заедно на ул.”Чаталджа”3, способни са на всякакви интриги. На тях Кирил им е бреме. Затова изобщо не им дреме. Ще го стъпчат…

Аз наричам триото Кирил+Асен+Лорер така: Колунът-Хищникът-Ковчежникът.
Както пее Васил Найденов: “Клоунът след чаша чай си тръгва, тръгва уморен, изгубва се в прегръдката на мрака. Клоунът сега е пак съвсем, съвсем обикновен…”

Петко, не бързай да стягаш на Кирил куфарите за Канада. Преди това синът ти има няколко важни срещи. С Иван Гешев. Който остана главен прокурор.

Няма да римувам прокурор със затвор.

Аз не съм като котилото с пищови в кратуните, което крещеше: ”Арести, арести, арести”…

Както се казва: Внимавай какво си пожелаваш! Каквото повикало – това се отвърнало!

снимка Архив

Similar Posts