| | | |

Беновска: Г-н Асен Василев – жена, деца? Кола, тротинетка – карате ли? Та, да „карате“ България

Познати са ни заглавията: „Една звезда пада от небето“, „Тя танцува само едно лято“, „Герой на нашето време“. Днес го видяхме с очите си – в България, през вратата в полето на „Продължаваме Промяната“ излезе от релсите скоростният влак Sic transit gloria mundi – Така преминава световната слава…

За това в НС, на прощалната пресконференция на ПП, подарих на Кирил Петков Harvard law, Just kidding – тениска. На Асен Василев не успях – предстои…

Тези тениски започнахме да подаряваме на политици от началото на епохата на „Промяната“. Ето какво се случи:

Асен Василев, вицепремиер и министър на финансите в оставка, отговаря на въпроси на Илиана Беновска на пресконференция в Народното събрание от 8-и юли 2022 г., на която обявява, че ПП ще върне мандата на президента Беновска пита-Радио К2, във facebook.com/iliana.benovska и по Радио К2 на 93.9MHz. След брифинга Беновска подари на Кирил Петков тениска с надпис Harvard law, Just kidding.

Илиана Беновска: Г-н Василев и г-н Петков, въпросът е: Брутално ли ви свалиха, или вие се самосвалихте по някаква причина – като неопитност, подвеждане? И какъв ще бъде следващият ход? Реванш ще има ли и ще се занимавате ли с политика?

Асен Василев: Аз мисля, че на всички български граждани стана ясно защо кабинетът беше свален! Имаше желание, вместо да се увеличат пенсиите, да се изравнят неравенствата и да се подпомогнат младите семейства, едни средства да отидат за същите 8 фирми, които са ги получавали през последните 15 години!

Илиана Беновска: Това вече го казахте много пъти! Но аз Ви питам нещо съвсем сериозно: Брутално ли ви свалиха и кой ви свали? Кой? Имена имат ли?

Асен Василев: То се видя! Г-н Слави Трифонов си изтегли министрите и нареди, на част от депутатите на ИТН, да гласуват вот на недоверие! Не мисля, че е тайна за някой!

Беновска се опита да подари на Кирил Петков и Асен Василев тениски с надпис Harvard law, Just kidding.
Охраната от НСО я спря. Кирил Петков даде знак с ръка, че ще вземе тениската след края на брифинга.

Беновска успя да подари тениската на предаването „Беновска пита“ Harvard law, Just kidding на Кирил Петков.

Ето какво се случи:

Илиана Беновска: Г-н Петков, може ли да Ви подаря една тениска за спомен? Harvard law!

Кирил Петков: Ама, не ме Снимайте!

Илиана Беновска: Ама, моля Ви!

Кирил Петков: Това, ако е подарък, е за мен!

Илиана Беновска: Just kidding!

Кирил Петков: Мерси!

Кирил Петков взе тениската Harvard law, Just kidding и сърдечно благодари на Беновска, като я прегърна!

Илиана Беновска: Ето тази тениска Harvard law, Just kidding подарихме на Кирил Петков!
Не ми позволиха да я подаря на трибунката.
Надписът е Harvard law, законът на Харвард.
Обаче отдолу пише Just kidding – просто се шегувам!

Дали някой не се пошегува с тях?!

8 юли 2022-ра, 17 часа, Президентството

Асен Василев върна мандата за власт на Промяната на президента Румен Радев.

Асен Василев: Г-н президент, много Ви благодаря за връчването на мандата! За съжаление ние не успяхме да съберем достатъчно подкрепа, за да изпълним политиките, които едно евентуално правителство би искало да може да направи! Така че връщаме мандата неизпълнен!

Румен Радев: Уважаеми господа от „Продължаваме промяната“, преди една година гражданите повярваха, че България може да се управлява по друг начин. Оттегленият кредит на доверие към кабинета не може и не трябва да изчерпва обществените усилия за изграждането на прозрачно и отговорно към гражданите управление! И вярвам, че мисията да променим страната ни е историческа и колкото и да е трудна – българите ще го постигнем!

Благодаря на онези от вас, които работиха с мисъл за родината, за които това понятие стои по-високо от всички други ценности и съображения! Дълбоко вярвам, че институциите могат да постигат резултати, ако осъзнатият национален интерес е на първо място. Затова и очаквам правителството да разработи и подготви за внасяне в Народното събрание законите, свързани с ПВУ, за да не продължава България да губи време и средства!

И информация към медиите – през следващата седмица ще обявя кога ще връча мандат на втората по численост парламентарна група и очаквам това време да бъде оползотворено от правителството и парламента!

Да си припомним. Кирил Петков, премиер, с летящ старт представи кабинета на ПП, БСП, ИТН, ДБ.
Ето какво го попитах тогава и в какво се зарече Кирил Петков: Договорът – Споразумение е Договорът ни за Почтеност! Прозрачно към медиите и с един аршин!

11-ти декември 2021-ва, 13 часа, НС

Илиана Беновска: Здравейте и на добър час, г-н Петков! Отдавна не бяхме Ви виждали с вратовръзка. Това какво означава? Че влизате в една по-официална роля ли? И имам 3 въпроса.

Първият е: Кой е приоритетът, от който никога, при никакви условия, под натиск от коалиционни партньори, чуждестранни посолства или опозиция няма да се откажете?

Вторият ми въпрос е: Ще помолите ли колегите си от МС да подпишат и те – както вие във вашата партия – Договори за Почтеност или както го наричате?

Третият ми въпрос е: И към г-н Събев, защото той ще отговаря и за транспорта, електронните медии и комуникациите. Как ще определите отношението си към медиите. Ще ги делите ли на „свои“ и „чужди“? Ще имате ли предпочитания? Защото досега, сякаш, избирахте предпазливо къде да се явявате? Всички ли медии ще имаме право на контакт, интервюта с Вас лично и с другите министри?

Кирил Петков: Благодаря! Нека първо всички въпроси към мен бъдат зададени и после ще дам думата на някои от министрите, към които бяха адресирани въпроси.

Мотото на това правителство ще бъде „Нулева толерантност към корупцията“! Това ще бъде червената линия, през която нито един от министрите не може да премине. И тази коалиция ще бъде в този си състав само и единствено, ако това мото се спазва. Това е ясно и категорично. Всеки български лев, който ще бъде изхарчван от изпълнителната власт, ще трябва да минава критерия „нулева толерантност“ към корупцията“.

За втория Ви въпрос. Всъщност, аз бих отговорил и на последния Ви въпрос. Медиите ще имате възможност за максимална информация за всяка една от дейностите, които правим. „Прозрачност“ ще бъде друго мото, свързано с първото мото, което ще се опитаме да дадем. Но „Прозрачност“ няма да бъде само към изпълнителната власт. Това ще бъде и за финансирането на медиите.

Ще искаме да дадем ясна представа на българския народ какви средства при какви медии отиват. За да има пълна отчетност за това. Така, че всеки да е наясно, че тези средства са на данъкоплатците и те трябва да се изразходват по най-смисления начин. С други думи, вече няма да има непрозрачно финансиране от нечие министерство към нечии медии. Ще има един аршин към всички и пълна прозрачност.

Илиана Беновска: За Договора за Почтеност?

Кирил Петков: В момента, щом подписахме нашия Договор-Споразумение между коалиционните партньори, всеки един от нас даде собственото си обещание, че оттук нататък тези неща, под които се подписваме, включват, разбира се – както знаете – всяка една от главите започваше с „Нулева Толерантност към Корупцията“. Всъщност, в самото споразумение има всичките елементи на почтеност. Ако ние успеем да постигнем тези цели, то реално сме доказали, а не само говорили, че сме действали почтено.

Илиана Беновска: А г-н Събев ще каже ли няколко думи за електронните медии?

Кирил Петков: Накрая, ако искате, може да питате само него – специално за Вашата медия, нека да адресираме и другите въпроси!

А ето как „старейшината“ на ПП и министър на транспорта Николай Събев щедро хвалеше Кирил Петков и Асен Василев: Асен Василев и Кирил Петков постигат целите си с минимални усилия

7-ми април 2022-ра , НС

Илиана Беновска: Стабилна ли е коалицията? Днес Урсула фон дер Лайен беше в България, връчи на премиера Петков много тържествено Плана за възстановяване и устойчивост. Устойчива ли е коалицията и дали имаше някаква цена? Синергия или условия имаше от страна на фон дер Лайен към Кирил Петков за такъв рязък завой за подкрепа към нашия план? Знаете ли нещо?

Николай Събев: Аз знам, че от първия ден, в който съставихме това правителство пророкуват, че то няма да бъде вечно, че няма да бъде трайно, че има проблем, че ще се разпадне, тъй като е странна коалиция между хора, които имат различни идеи.

Илиана Беновска: Това са „градски легенди“! Какво е Вашето лично мнение?

Николай Събев: Моето лично мнение е, че Кирил Петков и Асен Василев са наистина хора, които постигат целите си с минимални компромиси! Аз им свалям шапка!

Илиана Беновска: Да не съжалявате някой път за тези думи?

Николай Събев: Не, не, аз съм с тях плътно! Заедно сме! Аз съм също част от тази борба да създадем един работещ екип. И в този момент аз нямам конфликт с вицепремиера Гроздан Караджов. Ние работим перфектно заедно. Моите адмирации към Александър Николов, министър на енергетиката! Страхотен е! Доставя ми удоволствие да работим заедно.

И всъщност благодарение на това как Кирил Петков успява да ни обедини в един отбор и как да се фокусираме върху нещата, които са важни за България, ние започваме да работим като един отбор. Разбира се има неща, които могат да внесат напрежение в коалицията.

Илиана Беновска: Теглите ме за езика тогава, последен въпрос, като казахте, че Кирил Петков и Асен Василев знаят как да постигат целите си …

Николай Събев: Знаят, знаят! И ги постигат!

Илиана Беновска: Внимавайте! Меморандумът за 1 милиард долара, който те подписаха малко, както ние се изразихме в нашия коментар за тази седмица, „по весели чорапи“! С „Gemcorp“ и IP3.

Николай Събев: Това е резултат от недобра комуникация! Това е сериозен проблем!

Илиана Беновска: Защо се наложи първо да се подписва така скришом, а после американското посолство да опровергава, а Кирил Петков да го дава на ДАНС?

Николай Събев: Целият проблем е недобра комуникация!

Илиана Беновска: От чия страна?

Николай Събев: Като цяло! Когато всеки по малко допусне нещо, което не е добре като комуникация и не се изясни правилно още от началото и така в цялата група се предаде, в крайна сметка може да се стигне до такъв резултат. Когато аз казвам, че Кирил Петков и Асен Василев страхотно се справят със ситуацията, имам предвид и точно това – когато един допусне грешка, защото няма начин да не допуснем грешки, нали – как реагира след това! Какви бяха действията след това!

Илиана Беновска: Е, Асен Василев бъкел не обели, но Кирил Петков каза, че ще сезира ДАНС!

Николай Събев: Кирил Петков пое инициативата, Асен Василев се ограничи до това, което е казал и продължаваме напред! Няма скандал!

Илиана Беновска: Вие, като предприемач, ако решите да подписвате меморандум, нали няма да седнете на една вечеря с първия срещнат и да подпишете? Може би както Вие правите подбора на чуждите консултанти, ще има избор между 2-3 кандидатури? И това трябва да е публично, не е ли така?

Николай Събев: Така би следвало да е, но вижте! Ако поради недобра комуникация Кирил ми се обади и каже – виж ги тия момчета, мисля, че стават и след това ми се обади вторият човек, който работи с тях и ми каже – мисля, че стават, тогава аз ще кажа – добре, защо да не ги видя! Това се случва и в бизнес средите!

Илиана Беновска: Няма да правите кастинг!

Николай Събев: Когато имаш добра препоръка, защо да правиш кастинг? В крайна сметка каква е целта – ние да имаме тези мощности, от които имаме жизнена нужда. Дори да решим, че е нещо прибързано, отново никой не е казал, че няма да греши! Много е важно, когато някой сгреши, какво прави след това! Начинът, по който реагираха всичките, в това число и Александър Николов – нормално е, всичко е наред! Няма драма!

Илиана Беновска: Както се казва на един любим език – We shall see или We will see?

Николай Събев: Как беше – самтайм люн! (Събев има предвид интервю на Христо Стоичков от 2009 г., когато последният е треньор на футболен клуб Мамелъди съндаунс от Южна Африка, от което остава прословутата фраза на Стоичков „самтаймс уин, самтаймс люн“)

Илиана Беновска: Това беше добър финал, благодаря Ви!

Дали Промяната на Кирил Петков и Асен Василев не катастрофира, заради глагола FUCK в песента при основаването на нерегистрираната им, все още, партия „Продължаваме промяната“.

Г-н Кирил Петков – симпатичен сте. Но! Провалихте се или ви провалиха? Sic transit gloria mundi…

15-ти април 2022-ра

2 дни преди Кирил Петков да стане на 42 години, в зала „България“, в Конгресния център на Международния панаир в Пловдив, от 18:00 часа се учреди ПП „Продължаваме промяната“.

Химнът на промяната имаше странен текст. Извинете ме, но това са думите. Даже, малко смекчени…
„Майната ти и на теб, и на майка ти, и на сестра ти, и на работата ти. И твоята разбита кола и тези глупости, които наричаш изкуство. Майната ти на теб и приятелите ти, които никога повече няма да видя. Всички, освен вашето куче, всички можете да се прецакате…“

А това е първата Партийна реч на Асен Василев:

Асен Василев: Всичко започна с един разговор, който имахме с Кирил много, много, много отдавна за това каква България може да бъде. За това как тя може да бъде нормална, хубава, развиваща се държава. Как ние всъщност сме не малка държава. Ние сме осмата най-голяма в ЕС, ако броим територията.

Имаме си всичко, планини, морета, плодородна земя, вода, реки, геотермали. И всичко, което имаме, не го използваме. И не го използваме, не защото сме по-глупави от другите. Даже, не защото сме по-неорганизирани от тях. А, защото една малка група е присвоила властта и я използва за собствени цели. И тази малка група така е организирала правилата на играта, че ти или им помагаш да крадат, или напускаш страната.

Ние учредяваме „Продължаваме промяната“ и много често ме питат каква е философията на тази партия? Ами тя е много проста! Да си подредим държавата, да изчистим и да направим така, че да искаме да живеем в България и да се гордеем с това! И по този повод искам да ви представя по-динамичната, по-усмихната и по-оптимистичната част на дуото – Кирил Петков!

А това е първата Партийна реч на Кирил Петков:

Кирил Петков: Приятели, здравейте! Наистина, влизайки тук, казвайки „здрасти“ на толкова много хора, които познаваме, позитивни, готини, с надежда, смислени, си казваш – хей, има смисъл от тази работа! Това, което научихме много бързо с Асен и с групата около нас е, че сами не можем. Няма как да стане само на ентусиазъм. Но, колкото повече работим заедно, колкото повече бутаме в една посока с повече съмишленици – толкова повече Промяната започва да се случва!

Това, което аз вярвам и което се надявам, всички ние, да действаме по този начин – че всъщност, когато не използваме правилата на Макиавели: Късметът е част от силата, която ни води, защото, всъщност, ние сме направили правилните неща! И, ако трябва да рискуваме да не сме успешни, да не сме стабилни, да не сме дълголетни – ами заслужава си! Майната му! Няма да има стабилност, няма да има дълголетие, но ще сме направили само правилните неща и ще сме ги направили заедно! Благодаря ви!

Кой и защо успя да FUCK-не Кирчо и Асенчо?

Г-н Асен Василев – жена, деца? Кола, тротинетка – карате ли? Та, да „карате“ България?

Аз съм Беновска. И питам.

Similar Posts