| | | |

Борисов обясни как Василев си замита следите и се подигра на Петков за меките китки ВИДЕО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на посещение в Бургас, заедно с Томислав Дончев, Даниел Митов, Асен Балтов и още куп известни кадри на ГЕРБ.

Той започна речта си, поздравявайки всички успешни кметове на партията.


„Който кара по магистрала „Тракия“, след като година и половина не се поддържа, тя вече е опасна. Средната лента не е добре. Тировете карат в аварийната, а всички в дясно.

Това донесоха управляващите. Това не им ли беше достатъчно? Цяла предизборна кампания изградиха върху „Хемус““, каза Борисов.

„Не случайно в последния ден, когато се разбра, че няма да правят правителство, излезе Агенцията за държавен и финансов контрол. От там признават, че не откриват абсолютно никакви нередност в участъците 7,8 и 9 от строителството“, с крясък оповести Борисов.

„Лъжата шестваше във всички студия. Лъжата и компроматът бе вашата основна новина“, каза той.

„Знаете ли защо няма да имаме правителство? Защо беше изграден този публичен образ, че някакви добри хора се опитват да правят реформи? Ама се вдигнаха цените на ток, бензин, нафта, хляб и олио. Никакво правителство!“, отсече Борисов.

Лидерът на ГЕРБ укори премиерът в оставка Кирил Петков, че в петък (8 юли) е казал, че е направил каквото трябва, сега всичко ще е на плещите на служебното правителство.

„Абе дезертьор, вие дезертирате от това, което ни нанесохте“, каза той.

„Те знаят за провала си и, че трябва бързо да избягат. Нямаше как, когато Слави Трифонов се дръпна и ИТН се махнаха от коалицията, да не искаме вот на недоверие. След два три месеца обаче те пак сами щяха да изчезнат“, каза Борисов.

Борисов огласи, че Асен Василев е поискал промяна за закона на хазарта. „Опитва да си замети следите, но схемите му се провалиха. Остава им опорката, че видите ли, ако те управляват купища закони за борба с корупцията ще бъдат прокарани. Тяхната реформа бе, да се опитата да сложат Рашков начело на КПКОНПИ“, каза той.

По думите му от цялата агитация за мащабна съдебна реформа, за 7 месеца, има внесени само 3 законопроекта, от които само 1 е приет.

„7 месеца, а тези момчета са от година и половина министри. Оказва се, че при всяка проблема ситуация е замесен полицай. Убеден съм, че когато следствието си свърши работата, се окаже, че има приближени на ведомството“, каза той.

„Чух бабите в трамвая да си говорят по тая тема, да не се чудите от къде съм го чул“, призна си лидерът на ГЕРБ.

“Пишат само мислителни постове за меките китки”, подигра се Борисов на последната публикация в профила на Кирил Петков, която бе редактирана часове след публикуването й.

„Защо няма да има правителство? Защото опитвахте да обяснявате как някакви добри хора опитват да ни спасят. Никакво правителство”, заяви лидерът на партията Бойко Борисов.

„Ако те бяха вкарали правителство, щях да намеря трима депутати, които да са ми верни и да ги подкрепя. Щяхме да подкрепим правителство, все щях да намеря трима депутати. В такава политическа ситуация няма защо да си хабим името. Август няма да има газ”, подчерта Борисов.

Той заяви, че има къса политическа памет и нарече Кирил Петков „дезертьор” заради „измислено откриване на газова връзка в Гърция”:

„Вчера Петков каза отиват да правят измислено откриване на газова връзка, която е проектирана, финансирана и наполовина готова от нас. Месеци няма е готова още. И какво каза Петков на 8 юли – „оттук натататък, ако има отговорност служебно правителство, то отива в нея. Абе, дезертьор, вие дезертирате от това, което ни направихте”, каза Борисов.

Той отправи критика: „За шест месеца една къщичка за птици не са направили, една алея. Магистрала „Тракия” е опасна за живота на хората, защото не се поддържа. Но това не им беше достатъчно, цяла предизборна кампания изградиха върху ГЕРБ. В последните дни излезе АДФИ, която е подчинена на вицепремиера Асен Василев и тя не откри никакви нередности при договорите за строителство на АМ „Хемус”. Една година рашковщината шестваше и лъжата срещу нас бе основна новина”, добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че от ПП знаят за пълния си провал и че трябва бързо да избягат.

„Те знаят за пълния си провал и знаят, че трябва бързо да избягат. Партията не ме послуша за вота на недоверие, но вие бяхте прави. След 2-3 месеца те обаче щяха да си изчезнат. Защото вижте панически какво правят – Асен Василев веднага вкарва в парламента промяна в закона за хазарта в последния момент, защото тяхното управление е причинило големи проблеми там.

Остава им опорката, че ако те не управляват купища закони за правосъдна реформа ще се провалят. Тяхната реформа се свежда до това да намерят пост на Бойко Рашков. От цялата им мащабна реформа има само 3 внесени законопроекта, а само един е приет от управляващата коалиция за седем месеца”, заяви Борисов.

По думите му от ГЕРБ няколко пъти са помогнали на „Продължаваме Промяната”. „Най-тежкият въпрос за това правителство беше изборът на шеф на БНБ. Помогнахме. После Украйна – помогнахме. След това беше Северна Македония. Ние не само не ги атакувахме, а внесохме предложението. След това бяха аматьорски изгонените руски дипломати. Въпреки всичко, ние пак ги подкрепихме, за да могат БСП да излязат чисти. Щяхме да ги подкрепим и за правителство. Все трима депутати щях да намеря”, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Нека малко да се смирят. Вярно, пак се канят да правят измами с машините. Да се надяваме, че този път ще сме по-бдителни”, продължи той.

Similar Posts