| | | |

Ех, тези бели магистрали не прощават…. Кирил Петков нападна Бойко Борисов и Слави Трифонов на изпроводяк

Много съм горд от целия отбор на този кабинет. Спазихме нашето обещание – нулева толерантност към корупцията, правилният път към промяната. Нито едно решение не наруши това обещание.

Това заяви пред bTV министър-председателят в оставка Кирил Петков.

„Пътят ще е много дълъг, години напред. Ако спазваме същия принципи, вярвам че тази промяна, която сме я обещали, ще я постигнем”, добави той.

„Борихме се много, въпросът е кой е иска да е в следващото управление и кой ние бихме допуснали. Днес Борисов каза, че е щедър и дава трима депутати. Това означава, че те не взимат решение сами.

Решихме, че не сме готови, защото аз не вярвам, че Борисов би искал да има правосъдна система, която да го вкара в затвора.

Видяхме шестте депутати, които се отцепиха от ИТН. Те осъзнаха, че предателството е към България и се присъединиха към нас. Това, което ни даде надежда е, че щом има 6, може да има още 6. И видяхме, че има даже повече от 6, но има страх към лидера на съответната партия. Даде ни надежда, че щом има 6 депутати, може да има и още 6, но има страх към лидера на съответната партия, каза още премиерът в оставка.

Не могат да разберат, че може човек да има влияние върху други хора чрез кауза. Ние даже не можем да си помислим за купуване и обещаване на постове. Няма как, защото утре тези хора някой друг ще ги купи и ще ги продаде. Нашата битка ще бъде години. На нас ни трябват сигурно 20 000 съмишленици, за да променим държавата, посочи Петков.

Не можем да раз1итаем на нито един депутат, който в 17 часа трябва да тича при г-н Борисов и да го пита за неговото мнение. Всякакви политически брокери се появяваха и казваха “ние имаме петима депутати, ние имаме деветима”. В последните седмици чухме небивалици – всякакви хора с всякакви оферти. Това, че не успяхме вчера да стигнем до 121 е най-голямото доказателство, че не сме готови да търгуваме, коментира той.

Продължихме да изследваме колко от тези хора са независими, колко не ги е срах.

Страшно е да кажеш „не” на един лидер, който има леко мафиотско поведение, има охрани… И за Слави говоря, и за Борисов. Отивайки при Борисов с пурата, все едно отиваш при някой от Сицилия”, посочи той.

Петков сподели, че е сменил мебелите в Министерски съвет, защото били като в нощен бар.

„Тези хора вкарват страх в депутатите си. Част от тях осъзнават, че лидерите им сочат грешен път, те искат да са част от промяната, но ги е страх.

И Борисов, и Трифонов не могат да разберат, че може човек да има влияние на мисълта на други хора през кауза. Това беше мотивиращият фактор за първите шест. Търсихме истински съмишленици, хора, които осъзнават историческата тежест на своето решение”, подчерта Петков.

На въпрос ще получат ли отцепниците места в листите на ПП за предстоящите избори, той заяви, че за листи, позиции и пари разговори не са водени.

„Ние сме тук за дългата игра, властта не е на всяка цена. Каузата е на всяка цена”, категоричен бе Петков.

Премиерът в оставка смята, че правителството му се е справило добре с кризата и си писа оценка 5.

На въпрос ще бъде ли изправена страната пред газова криза, той каза „не”.

Попитан биха ли подкрепили БСП, ако третия мандат отиде при тях, Петков заяви, че биха преговаряли и със социалистите и с ДБ, но само ако успеят да убедят част от депутатите, които са на кантар, да дойдат на правилната страна.

снимка Архив

Similar Posts