| | | |

НАГЛОСТ! Семерджиев пред съда: Аз не знам защо съм тук. Бях отвлечен

Аз не знам защо съм тук. Бях отвлечен и сигурно са ми взели личната карта. Това заяви пред съда обвиняемият за тежката катастрофа с две жертви Георги Семерджиев.

Преди минути започна заседанието на СГС по мярката му за неотклонение.

Всичко ми е легално, имам си бизнес и не виждам причина да съм тук. Просто бях отвлечен. Откраднаха ми и колите. Това е истината. Проверете и ще видите. Подал съм сигнал в ГДБОП и в 4 районно, каза още Семерджиев. Шофьорската ми книжка е швейцарска и истинска, но не помня кога ме отвлякоха, заяви той.

Освен без книжка, оказа се, че Семерджиев е и без лична карта. По делото за самоличността на обвиняемия е приложена справка от БДС.

От прокуратурата по-рано съобщиха, че му е повдигнато ново обвинение.

“Той е привлечен за ПТП, което представлява особено тежък случай – настъпила е смъртта на 2 млади жени и са извършени множество нарушения на Закона за движение по пътищата, за това престъпление се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години. Второто престъпление е употреба на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – в кръвта на Семерджиев са установени амфетамин и метамфетамин при предишен случай на 10 юни”, заяви на брифинг Христо Кръстев, заместник на Софийската градска прокуратура.

По думите му, това престъпление предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години.

снимка Кадър

Similar Posts