| | | |

Мантрата „борба срещу корупцията“ покри далаверите с „Джемкорп“, газа, скъпият бензин и сметките в чуждестранни банки, присвояването на плаж „Корал“, далаверите с оръжието за Украйна и в горите

Вчера вечерта Кирил Петков и Асен Василев се изсулиха през задния вход на президентството, след като злополучно върнаха мандата за съставяне на правителство. Двамата се качиха всеки в по една правителствена лимузина, съпровождани от гардове с бронирани одеяла и куфарчета. Изнизаха се както и дойдоха, през задния вход на политиката, както бяха докарани от кукловодите си, за да ни управляват.

Управляваха ни! Седем месеца. В наследство от „промяната“ ни остава:

Бензин от почти 4 лева, инфлация два пъти по-висока от тази в ЕС, която вероятно в края на годината ще гони 22%,тотално поскъпване на всички стоки, услуги, лекарства, енергоносители и каквото се сетите. Блокирана и опоскана държава, с милиарди дългове, натрупани за няколко месеца.

Семейни, роднински и любовни назначения на калинки в администрацията, перспектива държавата да остане без природен газ в близките месеци и без пари от плана за възстановяване, които намаляват със всеки месец. Нито един внесен проектозакон в парламента. Уж поевтинял хляб, прескочил психологическата граница от 2 лева, с тенденция до края на годината да мине и 3 лева.

Мантрата „борба срещу корупцията“ покри далаверите с „Джемкорп“, газа, скъпият бензин и сметките в чуждестранни банки, присвояването на плаж „Корал“, далаверите с оръжието за Украйна и в горите.

Цялата управленска дейност на бившата четворна коалиция може да се опише с една дума „Лъжа“. От мамата Корнелия Нинова, през Надежда Йорданова от щанда и Бойко Рашков, до синчето Кирил Петков. Това бе правителството на грабежа и далаверата, съчетани с пълна некомпетентност и арогантност към законите и конституцията на страната.

Поради некадърност не успяха да „усвоят“ милиардите от Плана за възстановяване заради които точеха лиги и влязоха във властта.

Сега трябва да се обясняват на спонсорите си тук и извън България защо са се провалили. Защо не свършиха работата. Ще трябва да се обясняват и пред някои органи. Край на среднощните купони в Министерски съвет, край на устните заповеди и управление на ръба на закона.

Жалката сбирка на петдесетина човека снощи пред Народното събрание в подкрепа на ПП казва всичко. Провалените политици паднаха, властта се търкаля на улицата и няма смисъл някой да подкрепя Кирил Петков и Асен Василев. Само те двамата не разбраха, че вече са извън властта още миналия месец. Че са излишни и са пратени на политическото бунище. Но продължават да си „искат държавата“.

Ако служебното правителство направи ревизия на кабинета Петков, мисля, че ПП ще изчезне от политическия хоризонт така, както се появи за един месец.

Затова да кажем сбогом на харвардските измамници, няма да ни липсвате. А, и благодарим за бензина от 4 лева. Ще останете един неприятен спомен.

Автор: Стефан Ташев/ breaking.bg

снимка Архив

Similar Posts