| | | |

Мирчев: Не можем да правим кабинет с ГЕРБ, категорично. Трябва да убедим ПП и ИТН за временно правителство до местните избори

“Не можем да направим правителство с ГЕРБ, категорично! Ние сме заявявали, че трябва да говорим с всички парламентарни партии по темите за Северна Македония, за промени в Конституцията и за Гешев”.

Това заяви в предаването на БНР “Политически НЕкоректно” Ивайло Мирчев, депутат от “Демократична България”.

“Рано е да влизаме в кампания и да минаваме на предизборна вълна, тъй като все още президентът не е връчил третия проучвателен мандат. “Демократична България” до последно ще опита да направи всичко възможно, без да нарушава принципите си, да състави управление.

Трябва да убедим ПП, ИТН и БСП, че трябва да си сложим хоризонт до местните избори през октомври 2023 г. и тогава да направим избори 2 в 1. Или до януари 2024 г., защото трябва да влезем в еврозоната”, каза Мирчев.

Според него от ПП можели да направят по-сериозен опит за разговор с депутатите от ИТН – като група, а не със Слави Трифонов или с Тошко Йорданов

“Когато си преценил, че това е важно за страната, правилното е да намериш нужния формат за преговори”, каза той. Според него ИТН е сериозен проблем за ПП, а ДБ не влязла с голямо желание в коалиция с БСП

“Но ако ние бяхме казали, че пак няма да направим правителство, нямаше да има кабинет на Кирил Петков, а щеше да има нови избори, които пак нищо нямаше да променят”, каза Ивайло Мирчев.

Той посочи, че гласовете за съдебна реформа в това Народно събрание са на ДБ, ПП, ИТН и БСП, а социалистите са еволюирали в отношението си към главния прокурор.

Депутатът от “Демократична България” изказа мнение, че България ще тръгне в по-добра посока, когато в затвора влязат две правителства:

“Може действащи, може и бивши. Тогава всеки следващ министър ще мисли дали да влиза в корупционни практики, когато вероятността да влезе в затвора е много голяма”, категоричен е той.

Similar Posts