| | | |

Никола Минчев каза той ли ще е номинация за премиер на БСП или ДБ

Не са водени до момента такива разговори с мен. Така бившият председател на 47-ия парламент и депутат от „Продължаваме Промяната“ (ПП) Никола Минчев отговори на въпроса дали той може да е номинацията за премиер, ако третият проучвателен мандат бъде даден на БСП или „Демократична България“.

Пред Nova той определи това като спекулация, защото по думите му не е ясно на кого ще бъде връчен третият мандат. Минчев каза, такъв разговор не е воден и в ПП.

Относно възможността в рамките на настоящия парламент да се сформира ново мнозинство, той смята, че е сложна задача. По принцип винаги е по-добре да се правят опити, независимо дали има малък шанс за успех, каза Минчев.

Попитан дали ПП може да се яви на евентуални нови избори заедно с „Демократична България“, бившият председател на парламента отговори: „Това е въпрос, който ще бъде поставен наистина за разглеждане, когато вече стане ясно, че вървим към избори“. Той смята, че този въпрос изисква сериозен анализ.

Минчев коментира, че ПП е върнала неизпълнен проучвателния мандат, защото не е намерила необходимата подкрепа от 121 депутати. Според него въпросът не е “просто да има мнозинство” само за избирането на кабинет, защото “винаги зад правителството трябва да стоят поне 121 народни представители”.

Относно коментара на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов през вчерашния ден, че е можел да даде трима депутати за подкрепа на правителство с мандата на ПП, Минчев каза, че не му е известно да е имало “такава оферта”. Самата концепция за даване на депутати от страна на партиен лидер ми е доста странна и честно казано, откровено не я подкрепям, каза той.

Минчев счита връщането на хартиените бюлетини за стъпна назад.

снимка Архив

Similar Posts