| | | |

Христо Бойкикиев: Ако допусна коалиция с Бойко Борисов няма да мога да изляза на улицата

“Ако допусна коалиция с Бойко Борисов в този или в следващия парламент, няма да мога да изляза и да вървя по улицата, а аз много обичам да се разхождам из София. И това не е, защото аз така съм решил. Хората са изпълнени и продължават да бъдат изпълнени с цялата идея за завръщането на ГЕРБ на власт. Това е и в социологията, и на улицата.”

Това каза в интервю за предаването „120 минути“ по bTV съпредседателят на „Демократична България“ и лидер на “Да, България!” Христо Иванов.

“Бойко Борисов се е упражнявал на мой гръб пред медиите, нека да му отговоря. Нямате партньор. Вие може да финиширате първи на изборите, това е напълно възможно. Но нямате партньор”, добави той.

“Ако ни бъде даден третият мандат, ние трябва да предложим формат и трябва да опитаме да го да го реализираме, защото виждаме определени възможности. Тези възможности са свързани с рискове, но нека да разберем, че в тази ситуация, в която се намираме, добри опции няма“, коментира Иванов след въпрос защо политическата формация ще се опита да сформира кабинет, ако получи третия мандат.

“Ако отидем на избори и тези избори отново не дадат отговор на въпроса как ще се управлява страната, ще влезем в абсолютно трайна и непредсказуема спирала на дестабилизация“, заяви той.

По думите му “Демократична България” не е обидена от фразата „меки диалогични китки“, която премиерът в оставка Кирил Петков включи в свой пост във фейсбук, а после изтри, защото „България е по-голяма от всички нас”.

Христо Иванов обяви, че преди ден е водил разговор с Кирил Петков за политическото бъдеще на страната.

Similar Posts