| | | |

Властите на Ню Йорк готвят жителите за ядрен удар ВИДЕО

Властите в Ню Йорк пуснаха видео с правила за поведение в случай на ядрен удар.

Департаментът за управление на извънредни ситуации в Ню Йорк отбелязва, че вероятността от “инцидент с ядрено оръжие в Ню Йорк или в околностите му е много малка”, но е важно жителите да знаят как да останат в безопасност.

Видеоклипът симулира ситуация, в която градът е засегнат от ядрена атака. “Не ме питайте защо или как”, казва жена във видеоинструкцията и призовава хората да следват инструкциите. В краткото послание в три стъпки се посочва какво трябва да направят хората, когато научат за ядрена атака:

“Първото нещо, което трябва да направите, е да влезете на закрито възможно най-бързо. Всички трябва да се укрият: вие, семейството ви, приятелите ви.” Във видеото се казва, че човек не трябва да остава в колата, тъй като превозните средства не са достатъчно защитени.

“Останете вътре, затворете вратите и прозорците и, ако е възможно, се укрийте в мазето. Ако няма подземно убежище, трябва да отидете в централните помещения на сградата, възможно най-далеч от входа и прозорците. Ако сте били навън по време на експлозията, трябва да се свалят дрехите, върху които са се утаили радиоактивен прах и пепел.

Следете новините. Излизайте навън само когато официалните власти са потвърдили, че е безопасно”, гласи съобщението.

Similar Posts