| | | |

Ето кое е момичето, летящо с над 110 км/час на АМ “Хемус”

Каращата тротинетка с над 110 километра в час на магистрала “Хемус” е “трансмомичето” Емили Йорданова, съобщи БНТ.

Пред националната телевизия тя казала, че не била направила нещо лошо и че имала кауза, свързана с електрическите тротинетки. Искала да се създаде закон за по-мощните тротинетки, които вдигат над 50 км/ч, те да можело да се движат в основната пътна мрежа.

Законът в момента обаче е ясен – водачите на тротинетки не трябва да се движат по магистралите и да се движат с висока скорост.

Емили потвърдила, че е главният герой във видеото, което стана популярно във фейсбук.

“Aз карам внимателно, спазвам нужната дистанция от автомобилите и изпреварвам винаги в лява лента, както е по закон. Никога не се шмугвам между колите, както го правят някои мотористи или пияни и дрогирани шофьори! Трябва да се измисли закон за регистрация на мощните електрически тротинетки като МПС”, заявила тя.

“По принцип Пътна полиция работи по установяването на множество нарушители към настоящия момент. Дали точно този или десетки други като него са установени към момента, ще се въздържа от коментар. 50 лв. е предвидената глоба по отношение на нарушенията, които водачите на индивидуални електрически превозни средства биха допуснали”, обясни Мария Ботева – “Пътна полиция”, ГДНП.

“Това е изключително неразумен начин за демонстриране на дадено желание за промяна на закона. Никой не се е свързал с нас като организация, защитаваща този транспорт, никой не се е свързал с нас с предложения, които можем да представим към институциите”, заяви Владислав Стоицов – Българска асоциация за електромобилност.

“Това е един особен риск, който не се осъзнава или ако се осъзнава и се прави въпреки всичко, означава, че е някой, който грубо е решил да погазва законите или търси нещо друго”, категорична е Мария Ботева от “Пътна полиция”, ГДНП.

“Но така подлага на изпитание не само себе си, собственото си здраве, а и живота и здравето на всички онези, които могат да попаднат в една такава ситуация заедно с него”, допълва Ботева.

Статистиката на Пътна полиция показва, че за първите шест месеца на годината са санкционирани над 150 водачи на така наречените индивидуални електрически превозни средства.

Similar Posts