| | | |

Смененият шеф на онкологията Стефан Константинов обори точка по точка Сербезова ВИДЕО

“Причината за проверките в столичната болница по онкология е анонимен сигнал. Вчера Министерството на здравеопазването много ме улесни, защото публикува “тежките ни прегрешения”.

Това каза в националния пресклуб на БТА д-р Стефан Константинов, който беше освободен от директорския пост на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология след 5 години начело и изчистени дългове, натрупани от предишното ръководство на лечебницата.

“През 2017 г. поех болницата, която беше с дългове, а миналата година болницата завърши с над половин милион лева печалба. Няма просрочени задължения към днешна дата, въпреки високите цени на консумативи. През всички години заплатите са се повишавали.

Пациентите на болницата не са намалели, като през миналата година са били изписани над 12 хиляди болни. Инвестициите, които сме правили през миналата година, са близо един милион лева собствени средства. За пет години няма нито един уволнен, назначени са доста млади хора.

Пенсионирани са някои от колегите, но мисля, че хора на 75-годишна възраст трябва да се пенсионират”, обясни д-р Константинов.

“На 2 февруари тази година получихме писмо, че заради сигнал започва проверка от звеното “Вътрешен одит” към Министерството на здравеопазването. През април по същия сигнал започна проверка и на Изпълнителна агенция “Медицински одит”, посочи още той и допълни, че болницата е проверявана и от полиция, прокуратура и др.

На пресконференцията, на тема “Отчет за ръководството и дейността на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО) от септември 2017 г. до юли 2022 г., присъстваха още д-р Чавдар Маринов и Биляна Огнянова.

Всички обвинения, отправени от МЗ вчера, днес бяха оборени от екс здравния министър д-р Константинов.

Similar Posts