| | | |

Костадинов се закани: Направят ли грешката да върнат мерките за ковид, ще дадат възможност на Възраждане да спечели с 52%

“Възраждане” е категорично против въвеждането на всякакви видове ограничителни мерки срещу COVID-19.

Това заяви председателят на партията Костадин Костадинов на брифинг в парламента.

Той посочи, че след няколко седмици ще има служебен кабинет и в тази връзка се обърна към президента. Нека да не прави грешката, която вече веднъж направи с правителството на Стефан Янев, което въведе зеления сертификат, разбира се, под чужд натиск, каза лидерът на “Възраждане”.

По думите му, това в хода особено на предизборна кампания няма да бъде полезно за никого, само единствено ще изостри обществените настроения. “Освен това, нека да кажем директно и да си го знаят – направят ли тази подобна грешка, ще дадат възможност на “Възраждане” да спечели не с 22 процента, колкото в момента имаме, а с 52 процента”, заяви Костадинов.

Той коментира, че отново се въвежда психоза в българското общество и от няколко дни се говори упорито за това как трябва да се върнат някои от мерките.

“Няма да допуснем по никакъв начин това нещо да се случи. Това, което направихме през зимата, ще го направим отново, ще организираме протести”, каза още Костадинов.

На въпрос кога трябва да са предсрочните избори, лидерът на “Възраждане” отговори: “Утре”. Колкото по-скоро, толкова по-добре, посочи той и добави, че ще го кажат на президента и утре, когато отидат пак на консултации при него в 16:45 часа.

Той коментира, че в момента процедурата по раздаване на мандатите, включително и “тази невиждана втора серия от консултации при президента”, имат за цел да се протака и да се даде още малко време на кабинет и шанс на хората в управляващото мнозинство “да опитат да сглобят някаква поредна коалиция тип “Франкенщайн”.

И второто е, че очевидно никой не иска да прави избори, които да започнат с кампания във втората половина на август, коментира председателят на “Възраждане”.

Similar Posts