| | | |

Борислав Сандов атакува ТЕЦ “Брикел” на Ковачки, батките на входа не го пускат ВИДЕО

Свързваната с бизнесмена Христо Ковачки ТЕЦ “Брикел”, която се намира в град Гълъбово, отдавна е в полезрението на министъра на околната среда и водите Борислав Сандов.

Според него там не изпълняват комплексното разрешително за дейността си емисиите на вредни вещества да се изпускат “организирано през изпускащите устройства”. По този повод Сандов днес изненадващо цъфна с личния си автомобил пред ТЕЦ-а.

Министърът беше спрян от няколко яки батки на входа, които му заявиха, че няма право да влиза в частен имот, а освен това му напомниха, че бил в оставка. Сандов пък засне с телефона си кълбата черен дим, които се издигат от комина на предприятието и обеща да се върне с полиция.

Според Сандов при проверката на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Стара Загора е установено, че условието от комплексното разрешително, засягащо “всички емисии на вредни вещества от инсталацията да се изпускат в атмосферния въздух организирано през изпускащите устройства”, не се изпълнява от ТЕЦ-а.

За нарушението ще бъде образувана административно-наказателна преписка за налагане на глоба, уверява Сандов.

Similar Posts