| | | |

Инфарктна ситуация в столичен басейн! Куп плувци в болница, ето какво се случва

Инфарктна ситуация беляза старта на Държавното първенство по плуване в столичния басейн “Диана”. Заради непремерено хлориране на водата въздухът в залата става труден за дишане – някои състезатели започват да кашлят, други имат проблеми с очите, а трети стигат и до болница.

Действието се разви по време на първия ден на шампионата вчера, като днес ситуацията се нормализира и плувците влязоха във водата за сутрешната сесия.

Хронологията на събитията показва, че няма проблеми в залата по време на сутрешната сесия от първия ден на шампионата.

В следобедните часове обаче, преди финалните плувания, служители в басейна не проследяват нивата на хлор във водата, а несъобразеният състав на веществата предизвиква алергични реакции сред присъстващите.

„Усетих голям задух, нямах никакъв въздух. Болеше ме гърлото, дори още ме боли. Проблеми с носа, някои имаха проблеми с очите. Даже чух, че някои деца са имали инфекции, някои са стигнали до болница. Аз даже днес може би съм по-зле от вчера“, сподели плувецът Калоян Лефтеров пред БНТ.

От седмица басейн „Диана“ няма управител. Институцията, която стопанисва съоръжението Национална спортна база, е прекратила договора на досегашния шеф – Слави Иванов на 8 юли.

„На 11 юли, в понеделник, се появи един човек, който го представиха като мой наследник. Въведох го в нещата, близо 4 часа го развеждах из базата. И в последствие разбрах, че той се е отказал от поста“, сподели бившият шеф на базата Слави Иванов.

„Когато се провеждат подобни мероприятия, с толкова много хора, се налага по 2-3 пъти на ден да се правят замервания на водата, като температура и химически състав. Факт е, че вече една седмица няма управител на плувния басейн, за мен в основата на проблема“, каза Кристиян Минковски, главен мениджър на националния отбор по плуване.

снимка Архив

Similar Posts