| | | |

Какво се случва? САЩ призоваваха американците незабавно да напуснат Украйна

Посолството на САЩ в Киев призова гражданите на Съединените щати да не влизат в Украйна, а тези, които сега са в страната, незабавно да я напуснат. Това се съобщава на сайта на посолството.

В него се отбелязва, че ситуацията със сигурността в цяла Украйна „остава брутална и непредсказуема“ поради продължаващите руски военни атаки, активните военни действия „и несигурните условия за сигурност“.

Посолството на САЩ призовава американските граждани да не влизат в Украйна, а тези в страната да я напуснат незабавно, като използват частен наземен транспорт, ако това е безопасно.

Посолството призова американците да избягват масови събирания и организирани събития, „защото те могат да станат мишена за руската армия навсякъде в Украйна, включително нейните западни региони“.

Дипломатите молят гражданите на САЩ да осигурят наличието на подслон и в случай на въздушно нападение незабавно да го използват.

„Ситуацията със сигурността в цяла Украйна е силно нестабилна и условията могат да се влошат без предупреждение“, казаха от посолството.

В резултат на вчерашната ракетна атака на Русия срещу цивилни обекти в центъра на Виница към 17:00 ч. е потвърдена смъртта на 22 души, включително три деца.

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни заяви, че рязкото прехвърляне на бойните действия край Киев вече е невъзможно, а най-голямата опасност за столицата са ракетните удари, пише Блиц

снимка Архив

Similar Posts