| | | |

Ръководството на ДПС влезе на консултации при президента НА ЖИВО

Вие вече декларирахте, че виждате изход от политическата криза с предсрочни парламентарни избори. Може ли според вас, в настоящият момент на дълбоки кризи, страната да си позволи да остане без работещ парламент.

Това каза президентът Румен Радев пред представителите на ДПС и медиите по време на консултациите за връчване на третия мандат.

снимка Кадър

“Как виждате ролята на партията си за излизане от тази криза, така че да предотвратим задълбочаването й в период, който няма да има парламент и редовно правителство с дългосрочен хоризонт, така че да вземат решения в тази сложна обстановка”, попита държавният глава.

“Наистина, намираме се в една политическа криза, освен всички други кризи. Институционална, икономическа, енергийна. В тази ситуация вече имаме и политическа криза. Още април месец заявихме, че формулата за съставяне на мнозинство в НС е грешна.

Политическата логика диктува тази власт, която е основана на омраза, противопоставяне, разделение и реваншизъм и казахме още тогава, че предстоят предсрочни избори”, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

“Ние сме партия със скромния 32-годишен опит в политическия живот. В такива кризисни ситуация, ДПС винаги е играела своята основна и отговорна роля. Сега безспорно заявихме, че за да бъде променена формулата, са нужни предсрочни избори. Нужна е нова основа, за да има нова къща. Предишната основа зададе грешен модел – крива къща”, допълни той.

“За да се стигне до предсрочни избори е много важно да се каже какво има да се прави. Предсрочни избори ще има, да, но въпросът е кога и какво правим за тях. И вчера ми зададоха въпроса дали ще посетим консултациите при президента. Това не е посещение, а участие със сериозно и отговорно поведение”, завърши лидерът на ДПС.

Similar Posts