| | | |

Тошко пред Радев: Правителството пак трябва да е с нас НА ЖИВО

Тошко Йорданов, Ива Митева и Станислав Балабанов се появиха на консултацията с държавния глава Румен Радев. Президентът отправи своеобразен упрек към ИТН за това, че именно заради тяхното напускане на правителството “Петков” се е стигнало до тази ситуация.

В период на криза оставянето на страната без парламент е голямо изпитание, отбеляза Радев. Тошко Йорданов, зам.-лидер на ИТН, обаче го обори като каза, причината за ситуацията днес била вследствие на действията на коалиционните партньори. И заяви, че основните фактори – Кирил Петков и Асен Василев, не бивало да са в изпълнителната власт.

“До кризата се стигна заради политически проблеми”, заяви Йорданов. И подчерта, че вижда състава на следващия кабинет пак от четирите формации – ИТН, ПП, ДБ и БСП. Но без Василев и Петков начело.

По думите му, червени линии нямало да се слагат пред партиите. Но подчерта, че ако МВнР, например, било оставено да работи самостоятелно, без заповеди, щяло да постигне по-добри резултати, включително по отношение на РСМ и т.нар. “френско предложение” за пътя на Скопие към членство в ЕС.

“Нямам претенции кандидатът за премиер да е от Има такъв народ”, отсече Йорданов. И заяви, че никога не са пробвали да тикат някого напред във властта.

Similar Posts