| | | |

Има доста индикации, че на президента му се иска да управлява и че той вече е готов със служебен кабинет

“Няма такова нещо като редене на кабинет в чуждо посолство”

Това заяви политологът Юлий Павлов пред Bulgaria ON AIR.

снимка Архив

“Такова нещо може да има не на общи закуски, а на срещи с определени представители на някои политически сили, може да има съвети, предложения. Нормално е, при положение че нашите политици са извън реалността, някой да им даде рационален съвет”, коментира той.

Юлий Павлов смята, че ако президентът търси шансове за съставяне на правителство, най-доброто решение за България е да се вземе под внимание предложението на ДБ – експертен кабинет, без участие на политически лидери.

“Важно е на кого ще даде, дори и да не се състави правителство, защото мандатът на избраната от президента политическа сила ще бъде даден най-късно на 21 юли. Тази политическа сила има 1 седмица да предложи кандидат за премиер. Ако не предложи, парламентът трябва да бъде разпуснат най-късно на 28 юли и не можем да имаме избори през октомври, а 25 септември не е подходящ ден за избори, защото е след поредица от почивни дни.

Политическата сила дори да не намери подкрепа, трябва да предложи премиер, за да продължи живота на парламента до началото на август и за да може изборите да бъдат на 2 октомври, която е най-ранната смислена дата”, смята той.

Според Павлов има доста индикации, че на президента му се иска да управлява и че той вече е готов със служебен кабинет.

“Той мисли в тази посока, в това няма нищо лошо, той трябва да е готов. Въпросът е дали наистина му се иска, или ще се съобрази с преобладаващите настроения. Ако иска да има по-малък шанс за успех, би дал на БСП с аргумента, че са по-голяма парламентарна група”, отбеляза той.

снимка Архив

Similar Posts