| | | |

Тези, които са гласували за ПП, те няма да гласуват за ПП. Ако изборите са честни, разпределението на политическите партии ще бъде много различно от това, което очакваме в момента”

„Когато разглеждаме третия мандат, е много важно да видим мотива на президента. Според мен мотивът на президента няма да е да даде този мандат на БСП”. Това каза политическият психолог проф. Антоанета Христова по NOVA NEWS.

снимка Архив

Тя обясни убедеността си с това, че президентът нямал много добри отношения с БСП. „По-вероятно е мандатът да е на ДБ”, посочи професорът.

Христова не бе категорична дали ще се реализира трети мандат или ще има нови пердсрочни избори. “Моето усещане е, че всичко може да се случи. Защото отговорността към избирателя е да бъдеш много по-категоричен: правя-не правя правителство, опитвам се-не се опитвам”.

„Единствените политически партии, които са казали каква е позицията им категорично – че няма да правят правителство – са тези, които са в опозиция. Четирите, особено ИТН, продължава да го играе и да държи зрителя на къса верижка. Държането на къса верижка на зрителя е лошо – предвид това, че зрителят в момента е в много високи нива на стрес. Не трябва да го държим на къса верижка”, добави психологът.

Според нея при хипотеза за предсрочни избори: “Тези, които са гласували за ПП, те няма да гласуват за ПП”. И още: “Ако изборите са честни, разпределението на политическите партии ще бъде много различно от това, което очакваме в момента”.

снимка Архив

Similar Posts