| | | | |

И Руди Гела е на пици с кристали: Битката ще е зловеща

Спортният министър в оставка Радостин Василев излезе с напоителен пост във фейсбук, в който отново нападна бившите си колеги от „Има такъв народ” и поиска широка коалиция, защото ни чакала “зловеща битка”.

Ето какво написа зализаният адвокат, получил прякора Руди Гела:

“Днес повече от всякога дилемата е „държавата или мафията“. През последните няколко дни ставаме свидетели на върховна форма на наглост от страна на хората, които свалиха председател на НС и работещо правителство, за отмъщение и реваншизъм, а сега обикалят телевизионните студия и говорят за диалогичност, след като техният лидер „сложи край на тази агония“.

И полуразплакано предлагат бившия председател за премиер. Всичко това стана факт, вследствие на нереализирани корупционни мераци в едно министерство, силно притеснение заради предложение да бъде приет един закон за КПКОНПИ и след като държавата си върна контрола над вноса на храни на границата.

Но когато видяха, че две различни социологии категорично показват, че остават зад борда, рязко смениха тона и посоката. Сега ключовата дума за тях е оцеляване.

От няколко дни лицата, които хвърлиха държавата в хаос и безвремие, всячески се опитват да убедят хората, че не е време за избори. Политическите хамелеони зоват за диалогичност и загърбване на емоциите.

Нереализирани службогонци, които обвиниха коалиционните си партньори в какво ли не преди месец, сега искат пак да са част от същата коалиция. Това е меко казано подигравка с българския народ”, пише спортният министър в оставка.

“Играта за бизнес проекта свърши. Време е за избори! Хората ще подкрепят усилията за промяна и ще дадат оценка на политическите терористи”, заяви той по адрес на бившата си партия “Има такъв народ”.

“В момента няма леви, няма десни, няма центристи, либерали или консерватори. Има граждани и мафия. Това е разделителната линия.

Трябва да се направи огромна, много широка коалиция, движение на граждани, партийни лидери и авторитети, което да не позволи на политическата клептокрация да се завърне в най-мракобесния й вид. Това не бива да се допуска.

Политическата дестабилизация на страната няма да бъде преодоляна докато няма обединение на всички честни и почтени хора в България. Задачата е проста и ясна: Настъпи времето, новите поколения да поемат решително отговорността за спасението на България!

Битката ще бъде ужасно трудна, може да стане и зловеща. Трябва да имаме сърце и смелост за тази работа. Със страх няма да стане….”, пише още Василев.

Similar Posts