| | | |

Виктория Василева: Ожесточеността между партиите ме накара да се отдръпна встрани

“Не се уморих толкова от ИТН, колкото от това, което се случваше около нас. Воденето на толкова много битки, в повечето случаи безсмислени, ми постави въпрос дали да продължа. Умори ме, че дори за най-дребното решение употребявахме енергия и сили, които не съответстват на неговата тежест”.

Това каза пред БНР Виктория Василева, бивш депутат от ИТН.

По думите ѝ доста от колегите ѝ в коалицията са изпитвали ревност към собствените си политики и затова е била изгубена посоката на общото.

“Ожесточеността между партиите ме накара да се отдръпна встрани. Изгубихме дневния ред на хората… Трябваше да работим в синхрон изпълнителна и законодателна власт. Имахме коалиционни съвети на различни нива, но тези съвети не сработиха напълно.

Не стана ясно кои са водещите решения – дали тези в парламента, или тези в коалиционния съвет. Много често се късаше нишката между законодателната и изпълнителната власт, оттам се наруши синхронът. Често нямахме информация какво се случва в изпълнителната власт”.

Василева допълни, че в коалицията не е имало яснота по какъв план ще се движи тя, “нещата се случваха бавно, тежко, трудно, а това създаваше и проблем в комуникацията”. И посочи, че победа на избори лесно може да бъде постигната, въпросът е какво ще направиш след това.

снимка Архив

Similar Posts