| | | |

ЕКСКЛУЗИВНО! Самолетът с опасен товар летял три пъти от Бургас

Самолетът Antonov An-12BK, който се разби малко преди полунощ в събота край Кавала, е извършил три полета от Бургас през последната седмица.

Това показва историята на полетите на машината UR-CIC на авиокомпания Meridian Air Cargo във Flightradar24.com.

Самолетът е изпълнил полети от Бургас до полския град Жешов на 10 юли – два – в 13:41 часа, и в 22:45 часа, както и на 13 юли, като тогава е излетял в 00:48 мин.

Във фаталния 16 юли машината е извършила два полета, първият е бил от Анкара до Ниш, като е кацнала в сръбския град в 14:09 часа местно време.

В 18:36 излита за Аман, но така и не достига до столицата на Йордания заради повредата в един от четирите двигателя и катастрофата край Кавала. Тя стана след поискано аварийно кацане. Местни жители, заснели видео, свидетелстват, че преди сблъсъка се е виждал пожар на самолета.

Според украинската агенция Униан 8-членният екипаж е изцяло от украински граждани и всички са загинали. Засега остава неясно какво е естеството на товара от 11,5 тона, който е бил на борда, като според гръцките медии той е “опасен”.

Районът е отцепен и са задействани протоколите на всички институции в Гърция, отговарящи за обезвреждане на опасни вещества.

Similar Posts