| | | |

Ива Митева захапа Лена: Празни приказки и опиянение! Започнаха да излизат призраците

„Според мен по-скоро „Демократична България“ (ДБ) ще вземе третия мандат. Може би те най-много могат да обединят колегите от „Продължаваме промяната“ (ПП), а и успяват да говорят добре и с БСП, а е важно да намерим този обединител между нас“.

Това заяви депутатът от „Има такъв народ“ (ИТН) Ива Митева по повод политическата ситуация в страната.

„Мисля, че трябваше да си научим урока и да спрем да ползваме необмислени думи. За да кажеш, че сме икономически проект, то трябва да излезеш и да го докажеш. Чувам само празни приказки“, така тя коментира нападките, отправени в съботния ден от Лена Бориславова по адрес на „Има такъв народ“ .

„Ето – последните седмици ДБ и БСП се обраха в говоренето си. Доброто, което виждаме е, че двете партии потвърждават нашите думи за прекрачването на червените линии в коалицията“, допълни Митева в сутрешния блок на Нова ТВ.

По повод думите на Бориславова тя допълни: „Има едно чувство за едно опиянения във властта, а и май започнаха да се появяват много призраци“.

Тя не пожела да коментира отцепниците от партията на Слави Трифонов, но се зачуди защо тяхното обществено говорене е само срещу ИТН.

„Не виждам те да имат идеи за политическо развитие. Все пак им пожелавам успех, но хората от местните ни структури се радват, че са се махнали и сме се очистили. Не виждам признаци за други разцепления в ИТН“, каза все пак Митева.

„На последния коалиционен съвет те искаха решенията да се взимат 3 към 1. Разбира се ние винаги щяхме да бъдем извън това три, а когато си в коалиция трябва да се съобразяваш с всички партньори“, допълни тя.

„В Законодателната програма на ПП видях името на Бойко Рашков. Не знам Законодателна програма, която да борави с имена.

От ИТН не говорим за името на премиер, а като ли за имена на институции. Мисля, че Бойко Рашков не трябва да е препъни камъка за една евентуална нова коалиция“, каза представителката на ИТН.

„Нека първо да видим формулата и програма за един евентуален бъдещ кабинет. Нека стигнем до конкретните министерства и конкретните имена и тогава ще коментираме“, заяви тя по отношение на евентуален нов кабинет, формиран с третия мандат.

По думите й премиерът наистина трябва да бъде от ПП, но той трябва да може да обедини всички: „Да, Г-н Никола Минчев може би ще бъде едно от имената на масата, но може да има и други. Но който и да поеме този пост трябва да знае, че наистина се хвърля в дълбоки води“.

Митева бе категорична, че решението на ИТН да напуснат четворната коалиция и към днешна дата изглежда правилно.

„Ако наистина сме отговорни политици би трябвало да вървим към нов кабинет. В очите на хората в момента има страшно отчаяние и гняв – не трябва да го подценяваме това. Те се умориха от избори и не искат нови избори“, така отговори тя на питане кое според нея ще се случи – нов кабинет или нови избори. „Вярвам в нов кабинет“, категорична бе Митева.

снимка Архив

Similar Posts