| | | | |

Криминалист със скандална версия, намеси името на Иван Гешев

Военен прокурор, приближен до главния прокурор Иван Гешев, е пристигнал веднага след полицията на мястото на тежката катастрофа на булевард “Черни връх” в София, предизвикана от Георги Семерджиев.

Това заяви в ефира на NOVA криминалистът Иван Савов, който подчерта, че има някои разминавания в информацията по случая.

„Първи на мястото на произшествието са пристигнали униформени служители от едно специализирано подразделение в София, които са запазили местопроизшествието и са извършили първите рутинни действия по обезопасяването на района. Интересно е кой е дошъл след тях – един човек с бял костюм.

Това е един военен прокурор, чието име ще спестя за момента – нека властите се произнесат. Този човек се появява, влиза в периметъра, който е ограден, легитимира се като магистрат и започва да говори по телефона, да оглежда и да обикаля останките от автомобила и за съжаление телата на загиналите момичета”, посочи той.

Възможно е военният прокурор да е минавал от там като случаен гражданин.

“Моята хипотеза е, че някой го е изпратил там, за да види какво се случва. И тук вече нещата излизат извън МВР и въпросът е дали въпросното лице Семерджиев не е свързан с по-високите етажи на властта. Този военен прокуроро е приближен до главния прокурор. Всички го знаят. Говоря за Адалберт Кръстев, да”, подчерта криминалистът.

По думите му униформените служители нямат право да му направят каквото и да било.

„Той – бидейки магистрат – има правото да се намесва в рамките на произшествието. Едва след това пристига автомобил от 4-о районно, управляван от Мирослав, приятелят на Симона. И след това пристига и самата Симона Радева. Тя е била цивилна и с личния си автомобил и стои там около 40 минути. Интересно е, че униформените от районното там не са ѝ попречили. Тя си говори с тях и след това си тръгва”, заяви той.

снимка Архив

Similar Posts