| | | |

Мрежата ври и кипи: БСП взе мандата, да видим сега ДБ как ще лъжат, че не са коалиция с тях

Мрежата клокочи след новината, че президентът Румен Радев ще връчи третия мандат на БСП. Веднага се появиха реакции, пише tribune.bg.

Първан Симеонов

Просто съм на компютъра в офиса (пиша един доклад) и загледах коментарите на следящи политиката хора. Иначе рядко пиша тук за текуща политика, но се замислих.

Мисля, че мандат на БСП прилича именно на опит за правителство, а не за обратното. Защото в последната една седмица ДБ неусетно започнаха сериозно да ръмжат срещу ПП (сутринта обсъждахме това в „Дарик“) и това би създало напрежение.

За отбелязване тук е, че май за пръв път в раздаването на мандати (за разлика от миналата година) Румен Радев показва активна, а не неутрална, линия. Неутралното би било просто да го даде на партията с трети резултат и да се отива на избори. Просто бърз анализ.

Борислав Цеков

Муахахахаха-ха-ха-хааааака.

Да видим сега ДБ, които уж не бяха досега в коалиция с БСП (лъжа отвсякъде, естествено!), как ще влязат в правителство с мандата на БСП.


Да подпомогна с една опорка ДБ, които досега твърдяха, че не са в коалиция с БСП в правителството, защото видите ли имали двустранно споразумение само с ПП, но не и с БСП. „Ние участваме“ – следва да кажат от ДБ – „в това правителство, но не сме в коалиция с БСП, защото мандатът всъщност не е на БСП – те само технически го взимат, съвсем формално и за малко го взимат. Но мандатът по своята същност е на президента“.

Тук може да се включи и някой ДБ-ейски конституционен експерт, като Смилов или Славов, с ново и още по-иновативно твърдение – че доказателство за това, че според ДБ мандатът е президентски, а не на БСП, е систематичното място на процедурата по чл. 99 от Конституцията – в главата, която урежда държавния глава.

И цялата соросоидна общност мъдро ще кима с глава. А Калин Янакиев и Ивайло Дичев ще напишат задълбочени есета за ономастиката на мандата и неговата когнитивна релация с президентската институция, като сакрално изражение на държавотворния топос.

Шегата настрана – любопитен съм какво лицемерие ще пръкнат този път.

Асен Генов

БСП официално са мандатоносител. Вече няма мърдане. Демократична България ще трябва да дадат ясен отговор коалират ли се с БСП. Аз само ще припомня чешката фраза: S komunisty se nemluví…

Олга Рачева

В поредния трагико-комичен епизод от нашия общ сън, много се чудя как може това да е реално.

Както в „Магьосника от Оз“, торнадо вдига къщичката на малката Дороти, която, въпреки страха, ляга и заспива дълбоко, оставяйки се вятъра да я отнесе към неизвестното.

Деян Недялков

Мандалото падна!

Мандатя утюа у БСП! Чиститу и на Хр. Иванов, да иляди!

Маргарит Мицев

Мандат на БСП – избори с голяма сигурност!

Веселин Стойнев

Не човек, а желязо! За трети път третият мандат – на БСП! Румен Радев влиза в книгата на Гинес за неумора на метала.

Similar Posts