| | | |

Щом замирише на избори у нас, веднага в ефира на любимия за каолиновия олигарх Иво Прокопиев мейнстрийм изпълзяват големи, добре угоени лъжи

В България има една константа – щом замирише на избори у нас, веднага в ефира на любимия за каолиновия олигарх Иво Прокопиев мейнстрийм изпълзяват големи, добре угоени лъжи. Стара практика, ама той продължава упорито да ни я пробутва.

Целта й е проста, но ефективна – заливане на обществото с поток от лъжи, които са толкова много, че в един момент няма смисъл да се опровергава всяка една по отделно. Защото са като чешма, от която тече кална вода и колкото и да се опитваш да я филтрираш, все остава някакъв дъх на гнило. Или на каолинови интереси.

Най-пресен пример – в петък, докато текат консултациите при президента за връчването на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, в национален ефир се появи дясната ръка Христо Иванов в „Да, България“ Иво Мирчев.

Този виден юнга на олигархичния кормчия, станал известен като алтер егото на сламения лидер на още по-сламената партия на Иво Прокопиев.

Двамата – Мирчев и Иванов цели две лета се движиха като Куку и Пипи из страната, снимаха се взаимно и громяха задкулисието по Прокопиевските опорки. Верно, понякога в кадъра им попадаше и фотобомба като Димитър Ламбовски, който много иска да им каже, че се е чул с общия им познат Маджо, но това са рисковете на живото предаване.

Та, този виден Санчо Панса на родния политически пейзаж в петък се появи в ефир, за да покаже майсторство по лъжи. И факт, може би от Гинес е крайно време да се заинтересуват от особата на Мирчев, за да може най-накрая да излезе от сянката на Батьо Христо и да заблести със своя светлина.

Защото само за 1 минута Мирчев буквално успя да избълва всички възможни опорки на боса си Иво Прокопиев срещу най-големия му враг – депутата от ДПС Делян Пеевски. Като почна от лъжата, че никой не бил проверявал имущественото състояние на Пеевски.

Това твърдение може и да е вярно за последните 3 дни, но и в това не сме сигурни, тъй като Пеевски буквално през ден го проверява пореден български контролен орган.

А НАП на любимеца на „промяната“ Румен Спецов два пъти го даде на една и съща ревизия, ей тъй – да не стават грешки.

След това Мирчев се пренесе към закона „Магнитски“, по който няколко съдебни състава у нас ясно заявиха, че Асен Василев и сие са нарушили законите и Конституцията на страната, съставяйки черни списъци. И най-накрая врътна лентата на магнетофона на песента „Гешев е на Пеевски“.

Истински голям шлем.

Че Прокопиев – медиен монополист и енергиен олигарх, мрази Пеевски си го знаем отдавна. Все пак депутатът и опозиционната ДПС не един път са посичали аферите му и са осветявали плановете за нови такива. Тъй че, има защо каолиновия крал да получава нощно изпотяване като чуе за тях.

И затова е сформирал цяла матрица от говорещи човечета, които да се пускат в ефира да редят угоени лъжи срещу Пеевски. Ама чак такова престараване като на Мирчев, не е нормално. Хората се объркват от цялата каша, която безглаголно Санчо Панса избълва от екрана. И я запомнят, че Пеевски е лош, я не.

Все пак у нас вече и децата знаят, че ако има човек, който да върти разни далавери с държавни пари, това не е Пеевски, но със сигурност е Прокопиев. Който, между другото явно е успял да пусне след съда и сериозни пипала в прокуратурата.

Защото държавното обвинение с магическа пръчка го освободи от делото за аферата ЕВН като изненадващо за практиката си реши да не го жали пред ВКС.

А след това още по-удобно мълчи какво се случва с деветте папки с медийни публикации за аферите на Прокопиев, които Кирил Петков обеща, че ще предаде на държавното обвинение за разследване. А понеже всички знаем, че премиерът-слънце никога не лъже (само страда от удобна форма на дислексия), значи вече половин година някой пази Прокопиев от възмездие за аферите му…

Но кой е този някой и най-вече – защо, скоро ще стане ясно. Защото, когато у нас замирише на избори, обичайно угоените лъжи излизат в ефир. За да бранят каолиновия си бос. И така картинката се подрежда много ясно

Източник: Блиц

снимка Архив

Similar Posts