| | | | |

Мандат като Деси Радева – Румен и Гошо си го разменят

Годината била 1983-а. Директорът на ТЕЦ „Чайка“ в Димитровград избухнал пред подчинените си: „Писна ми от разни шафрантии. Искам да ми намерите секретарка, която ще върши работа, а няма само да ме кара да я водя с волгата на хотел в Харманли да я онождам“. Разшетали се заместниците и му представили 3 кандидатури.

Първата била с две висши – педагогика и руска филология, завършила и вечерен курс по машинопис и стенография. Втората тъкмо защитавала дисертация по „Икономическо планиране и производствени приоритети“ в Свищов. Третата само допреди месец била протоколчик в Окръжния комитет на БКП.

Доволни, помощниците попитали другаря директор коя си избира. „Оная с големите цици“, отвърнал той.

И Румен Радев по същия начин вдигна наполовина прословутото си юмруче миналата седмица и се хвана на работа.

Покани Мустафа, покани Христо, даже с Тошко се здрависа. Избълва бавно-бавно написаните му от Агент Майстора в няколко екзепляра клишета за спасяване на парламентарната демокрация, съдебна реформа, възстановяване на мнозинството, траен модел на енергийни доставки, национална отговорност.

И накрая избра онази с най-големия задник. Пардон – онази, дето му е посочил стратегическият пияндурник с увиснали от водката клепачи Леонид Решетников.

Ухилен до уши, Георги Свиленски, съпроводен от шефката си Корнелия, стисна десницата на Радев и взе папчицата в мила семейна миниатюра, както навремето навярно мирно и тихо са си разменили собствеността върху детеродните органи на Деси.

Каква политическа и интимна зрялост, какви примерни евролеви отношения! Щеше да е умилително, ако зад зле ретушираните фотоси с голи темета не прозираше озъбената паст на безмерната нискочела амбиция на путиновия фигурант, който за зла участ е и президент на България и тотално се е вживял в ролята на кукловод на родната политическата сцена.

Много преди да се превърне във фалшивия мъченик на бухалката на Гешев и да се окъпе в площадната любов с дъх на гнила риба, Радев се заиграваше със столетни партии и бабуваше на новородени, редеше медийни назначения и буташе любимите си зеленочорапници навсякъде от ББР до НСО.

Целта на този димитровградски бавноречко е единствено контрол върху изпълнителната и законодателната власт. И в нейно име той ще продължи да тласка страната от избори на избори, както направи с връчването на мандата на БСП.

Ако имаме малко мозък в главите си, не бива да оставяме полуидиотите с костюмчета от „Детмаг“ на Слави да операт пешкира за активното мероприятие по дестабилизация на България и сриване на общественото доверие в парламентарната република.

Президентската институция в лицето на Румен Радев не е тяхната алтернатива, не е мечтаната от провинциалния скотски електорат силна ръка. Всъщност, силна ръка е, но единствено, когато се налага да гали нежно кремълския член.

Кабинет с мандат на БСП е невъзможен за преглъщане от десния електорат и на Пилота това му е повече от ясно.

Така че пасчетата със Свиленски да си ги запазят за Деси. На нея може и да й харесват.

Автор: Евгени Чертовенски

снимка БГНЕС

Similar Posts